četrtek, 9. december 2010

1020430 - s kakšno "večino" se kitijo nekateri

[mataj]
> [NavadniNimda]
> Z moralnimi avtoritetami je tako, kot z vsem drugim na prostem trgu. Vsak si lahko izbere tisto, ki mu po lastnem videnju najbolj ustreza. Svoboda je vse kar velja.

OK, če večina strank izbere Kučana, se torej nimaš kaj usajat. Kupec ima vedno prav.

A "večina" tak kot pri Turku? V prvem krogu je priigral garjavih 14% glasov, kar pomeni cca nekaj manj kot 12% Slovencev. Toliko ljudem je on - tovariš Rdeči Gnus Nagnusnovič bil prva izbira. V drugem krogu pa je dobil po znanih ofčjerejskih šegah podporo celih 28% Slovencev in celih 35% volivcev. A je tudi Murglbaba bil na tak način izbran od "večine Slovencev"? hehe. 

Moj kurac večina, prjatu moj. Komunajzari so si naštimali volivni sistem tak, da zadošča že, če po kompartijski disciplini na volitve v vsaki vasi že ob 8:00 zjutraj pridejo učitelji in lokalno združenje afeže. Večina, jebiga! Večina kompartijcev, efdevejevcev in afežejevih akrtivistk. Buuuuuuhaha!

P: Če bi jaz tekmoval za precednika in bi v prvem krogu dobil podporo garjavih 12% SLovencev, bi stopil pred kamere in rekel, da iz častnih vzgibov zapuščam tekmo, ker je povsem jasno, da večini volivcem nisem pri srcu. A te gnusi seveda tega niso sposobni. Ker je za njih termin čast zgolj imaginaren pojem, katerega koncepta, kaj šele pomena seveda ne štekajo.

Link

Ni komentarjev: