četrtek, 16. december 2010

1027703 - tudi Zalar s svojimi izjavami o "najboljši kondiciji pravne države" bi moral dati kakšen las na testiranje

Sveta Marija, Sveta Mati Božja, bodi nam v pomoči in nas obvaruj kuge, lakote, vojne in laži.

P.S. 
Ko bo Bog naslednjič izbral Sodomo in Gomoro, ki ju bo z nebeškim ognjem do tal požgal, bosta obe na ozemlju Slovenije, Sodoma bo Sodnija, Gomora pa Parlament in Vlada. V steber soli bo pa spremenil najmanj tega antipatičnega arogantnega lažjivega aparatčik bleferja.
Sram te bodi, tovariš Zalar.

P.P.S. 
Ko sem zagledal ta članek in še preden sem napisal ta post sem najprej poklical frenda in ga vprašal, če je njegov primer, o katerm sem tu že pisal, na delovnem sodišču že zaključen. Poročal je takole:

Več kot dve leti se že jeba s slovenistanskim pravosodnim absurdom; ni videti prvostopenjske sodbe vsaj še eno leto, ker toženo podjetje zavlačuje, sodnica pa niti kurcem ne mrdne; skupno je sodnica v več kot dveh letih sklicala samo 4 naroke, od katerih je 2 potem odpovedala. Prvega so imeli šele po devetih mesecih, naslednjega, ki je bil predviden tri mesece za prvim, je preklicala brez obrazložitve za nedoločen čas, potem je moral intervenirati, da se skliče naslednjega, ki je potem bil šele 8 mesecev za predhodnim, potem je bil še eden 4 mesece kasneje, ki ga je spet odpovedala za nedoločen čas. Od takrat ne duha ne sluha. Stroški do danes 20 tisoč EUR, odvetnik samo štepa fakture, sodnica pa takse in plačilo za nekšne izvedence. Pravi, da so samo dvakrat, enkrat uro, drugič pa dve uri vsebinsko delali v sodni dvorani. 

Vse ostalo je bilo: za cca 30 minut navadno proceduralnega preseravanja in seveda ves preostali čas je bil prazen čas brez obravnav, narokov, česarkoli.

Tipo je pred dvema letoma in pol naglo ostal brez prihodkov, ker je lastnemu šefu zavrnil sodelovanje v podkupovanju kupcev, nakar so ga nezakonito odpustili, ker mu niso izvedli zakonite vročitve in še kup zadev mu niso izplačali, pa še končni obračun so naredili za par deset tisoč v njegovo škodo.

Zdaj je brez službe, ma to sodnico nič ne gane. Rekel je še, da počasi sumi, da tem rdečim komunajzer sodnicam tam na tem sicer eksplicite real-soc sodišču on gre na kurac, ker je eden redkih meneđerjev, ki išče pravno varstvo tam na delovnem sodišču, one sodnice in senatne babure, od katerih je ena mrknila vmes, tak da je sodnica zadevo kao reštartala, češ zaradi menjave senata, so pa menda šarf na meneđere, hehe. 

Zdaj ga je strah, da bo mrknila še druga članica senata, ker komaj diha tam ko zaspi v dvorani, hehe. Jaz umrem od smeha, ko on meni opisuje ta teater absurda oz. območje polteme, ki se tam godi.

Jebote Allah, prava nočna mora. Zalar se pa hvali, "da jih je krenulo". Auuuuuu! Absurdistan, here the comrade Zalar comes!

P.P.P.S.

Predstavljajte si zdaj, da je tam namesto njega kakšen obubožan delavec, ki je imel zelo nizko plačo, žena prav tako brez službe, odvetniki dragi, sodnice lene in arogantno brezbrižne, sodnija vobče fkurcetu, država fpizdi.

Skratka, ni sodne varnosti za takega človeka. Jebi se, crkni, živi kot bednik! Moj frend je imel velike rezerve, ki mu sicer zdaj že pohajajo, ma sodnijo to najbrž boli kurac. 

Rekel je da bi spet moral urgirati, da sodišče določi naslednji narok, ma ima poln kurac stroškov z odvetniki, ker mu za vsak kurac zaračunajo dva jurja in se je odločil, da ne bo več pisal. 

Naj gre vse v pizdo materino je še rekel, čakal bo da vidi koliko časa po "naravni poti" traja, da kurčevo sodišče napove nov narok potem ko je samo odpovedalo že napovedanega in to brez obrazložitve, na suho.

Tipo se z Novim Letom odpravlja v izvidnico v Avstralijo k dvema frendoma, ki sta že tam. Rekel je, da če dobi vsaj zadostno solidno službo, bo tam ostal, potem pa še družina pride za njim ob koncu šole naslednje leto. Sodnico bo pa častil tak, da ji pošlje tja za vse bodoče naroke od zdaj do konca leta 2020 kar svojega odvetnika.

Rekel je, da se ta odvetniško-sodniška fiškalska kamarilja medsebojno odlično zastopi. Vsem paše, da zadeva traja večno. Njegovemu odvetniku, odvetniku toženega podjetja, sodnico pa boli kurac. Edina duša na celem svetu, ki bi želela, da se to reši je on, ma njega nihče za nič ne vpraša.

Po koncu naroka se za naslednjega pizdeki bojda menijo tak kot bi šlo za dogovarjanje sošolcev za kegljanje in pivo, da oni trije negocirajo kdaj komu paše, njega nihče nič ne vpraša, pri čemer je iz Lune vidno, da toženo podjetje vulgarno odkrito zavlačuje. Katastrofa! Zalar pa: "Krenulo nas". Buuuuhahaha!

Evo, Zalariada:

Suttgart, tovarna Mercedes Benz, menza, čas malice.
Haso stopi k avtomatu za CocaColo in vrže noter 1 ojro. Stroj da CocaColo.
Haso vrže še en evro v režo. Stroj spet da. PA spet vrže. Stroj da. Spet! hehe.
Po štirih minutah in pedesetih colah, Hans intervenira: Haso, lepo te prosim, daj malo razjahaj, tu nas je še 20 v vrsti, ki bi radi svojo CocaColo.
Haso: Ajd sikter Hanse, vidiš da me krenulo!

Link

Ni komentarjev: