petek, 10. december 2010

1020672 - po kom se zgledovati glede pokojninske in zdravstvene reforme

Kmalu po glasovanju o pokojninski reformi bosta predsednik vlade Borut Pahor in minister za zdravje Dorjan Marušič pripravila zdravstveno reformo, ki jo bo spremljala izčrpna javna razprava.

Če bi jaz živel v deželi pravih dedof in pup, bi me ob tej izjavi nič skrbelo. Ker bi folk z referendumom preprečil rop dveh tisočletij, ki mu boljševiška klepto kamarilja arogantno nategunsko reče "reforma PAYGo".

Če bi jaz živel v deželi pavih dedof in pup, bi volivci na volitvah ta nesramni lopovski poskus storjen zaradi zlodejskega insistiranja boljševiške sodrge na "nadaljevanju nasilno-uravnilovksega komunajzerizma za vsako ceno", že leta 2012 za vse večne čase odvezali to lopovsko sodrgo vseh "reform", težkih in lahkih.

A tako bom žal zgolj bridko obžaloval, da se pohlevnizirane volivne ofce zločinski klepto kamarilji, pustijo naprej jebati v žive možgane brez anestezije. 

Žalostno in tragično za to nacijo.

P: Glede PAYGo - potrebujemo reformo tipa čilenske, kjer ima vsak varčevalec/kontributor svoj osebni varčevalni račun. Kjer obstaja kapica na kontribuciji in kjer so benefiti premosorazmerni kontribucijam.

P: Glede zdravstva - potrebujemo sistem tipa švicarskega, kjer je obvezna premija limitirana, benefit iz tega limitiran na spodobno raven, ki se ji reče "standardna raven storitev", sociala za šibke izvajana iz proračuna in ne prispevkov drugih zavarovancev, nadstandardno zavarovanje rizikov in nadstandardna raven storitev pa se plačuje prostovoljno kdor hoče in zmore, podobno kot pri kasko zavarovanju avtomobilov in nepremičnin. Btw, njihov "standard" je višji od našega "nad nad nad nadstandarda", da ne bo pomote. Že danes prispevamo več kot Švicarji in od tega nimamo praktično nič.

P: Glede pravnega varstva, ki je v tesni inerakciji s sprejemanjem nove zakonodaje, ki reforme uveljavlja - potrebujemo ureditev in prakso tipa avstrijske, nemške, anglosaških, ki med drugim in na prvem mestu, ne dopuščajo uveljavljanja zakonov, ki rušijo/spreminjajo pravice že pridobljene na temelju obstoječh zakonov. Npr. kakršnakoliže reforma sme veljati samo za one, ki šele vstopijo na novo v novi režim oz. v sistem po uveljavitni novega zakona oz. sme biti aplicirana pri izračunih benefitov za one, ki so v sedanji sistem že vstopili, kvečjemu za obdobje po uveljavitvi zakona. 

Samo v najbolj lopovskih državah in ekstremnih banana republikah se dogaja to, kar se dogaja pri nas. Lopovski kamarilji, ki je v 20@45 let trajajoči plenilski orgiji pokradla ali kako drugače zapravila kontribucije v sistem vred s premoženjem pokojninskega konta v proračunu, je dano, da zakrije sledi svojega plenjenja in nemarnega netransparentnega ravnanja s kontribucijami, pa še arogantno nam pridigajo "Sicer se bo sistem sesul". 

Sou fakin wot, krucefiks, porkamadona?! 

Naj se fašistično-boljševiško-komunajzerski zločinski, lopovski, nategunski, ponzijevski sistem že enkrat sesuje, da lahko na izpraznjenem prostoru, ko se prah poleže, zgradimo resen, nelopovski, nenategunski, neplenilski, neponzijevski novi sistem.

Link


Ni komentarjev: