torek, 21. december 2010

1033922 - še malo gradbeniških rabot za tiste z daljšo lajtngo

[0219K21]
Vse ostalo je brez veze, saj to bajno razliko od 2 MIRD € niso zarotniki pospravili v žep temveč pač pri nas dejansko zadeve več stanejo kot na Hrvaškem ali v Avstriji.

Vidim, da si neki eksperat. Ajde namigni mi katera postavka stane pri nas toliko več kot drugje, da plačamo mi 17 milijonov, Avstrijci 10, Hrvati pa 5, pri čemer je hrvaški USKOK že ugotovil da so "zamračilI" med 20 in 40 % pri gradnji tunelov in cca 25% pri gradnji AC vobče. Reko Sanader dajte poso Jozi, Jozo će oprati u Hypo, pa meni kakav satić kupit, adezeju pa malo financirat kampanjo, itd...Kar pomeni - realna cena pod 4 milijoni na km.

Preden se zaplezaš, dovoli, da te spomnim na par podrobnosti:

1) Ista firma, ki je kot članica zemonskega kartela Slovencem spričo benevolence in manipulacij oblasti, države, politike, tožilstva, organof skratka, smela računati 17 milijonov na km, je v Srbiji dala ponudbo za 1,1 milijona za km in posel izgubila. Potem pa neka druga članica zemonskega kartela enega takih AC poslov v Srbiji dobila za 800 tisoč na km.

2) Jelena Aščič je oni dan naredila TV oddajo in v njej razodela, da delavec iz Bosne, odkar dela v antipatični nam bojda turbo-kapitalistični Avstriji ima 1200 EUR neto in vse pravice enako kot Avstrijci in dela praviloma 8 ur, nadur pa nikoli prisilno...in inšpektorji da ag kar naprej ahtajo, in noben pizdek da se ne upa mutiti...itd. 

V Sloveniji ima teoretičnih 450-600 EUR, ki mu jih niso plačali, prispevke so mu zasegli in niso naprej vplačali, ampak so ga s policaji izgnali iz države, ko je terjal svoje že zaslužene plače, ko je delal na zorangutanski piramidi, pardon, štadionu in pri tem delal tudi po 18 ur na dan. Proti svoji volji! V Avstriji za 150 EUR stanuje delavec v človeka vrednemu ličnemu svetlemu zračnemu modernemu enosobnemu stanovanju, v SLO pa pri Vegradovemu Fritzlu, ki jim je računal po 150 EUR za posteljo v razvalini v kateri so bili po 3-4 v sobici od 8 kvadratov.

Povej mi kaj konkretno od vseh teh elaboriranih slovenskih dobrot stane tako veliko, da smo celo od Avstrije dvakrat več plačali. Mar gre za kak nevidni reket kleptokamarilje ki nam vlada, kakšne ure na rokah naših sanaderjev, podtalno financiranje naših adezejev, al kak je zaj s tem?

Ti, ki veš kaj je vzrok boš meni z levo roko stresel glavno postavko, ki draži naše življenje in to samo nam, kajti taiste naše firme drugje delajo tudi do 20 krat ceneje.

Link


Ni komentarjev: