sreda, 22. december 2010

1035109 - s pokojninsko reformo nategujejo celo EU

[zmali]
Vsaj državni svet upošteva interese državljanov,če jih državni zbor ne!Svoje prevare bodo pač morali predlagatelji zakona veliko bolje utemeljiti,čeprav tega v resnici sploh ne morejo utemeljiti! Bo pač moral Pahor svojim bruseljskim nalogodajalcem pojasniti da njihove zahteve v Sloveniji ne pijejo vode, in da bo prejšnja reforma končana leta 2015! Drugače pa bi bilo za Pahorja in vlado veliko bolje,da bi sprejela paket ukrepov za večje zaposlevanje,zmanjšanje brezposelnosti in zmanjšanje javne ter državne porabe!Tega pa očitno že dve leti niso sposobni narediti in če se bo to nadaljevalo bo to problem preživetja celotne Slovenije!!in bo pokojninska reforma marginalen problem!

Vse si lepo napisal ! Razen odebeljenega dela! Veš zakaj? Zato ker ne drži. In zato, ker je v koliziji s preostalim delom tvojega teksta, ki je tista prava smer, v katero bi morala vlada ukrepati.

Priporočila EU in številnih drugih asocijacij oz. klubov katerih članica smo, so povsem v redu in reforma je res potrebna.
Problem naše reforme ni to, da ne bi bila potrebna, oz. da pri nas "ne pije vode", ali pa da ne bi smela motivirati k podaljšanju aktivne dobe, pač pa da se jo je kamarilja lotila večplastno nategunsko in v smer, ki ne reformira, pač pa ustvarja pogoje, da se nereformirano rentarsko-uravnilovsko orgijanje na dosedanji način nadaljuje naprej. 

EU terja v bistvu, da se kvazi-socialne netransparentne komunistične doktrine in prakse v SLO odpravijo, naša kamarilja pa reformira tako da se, prikrito seveda, ravno te njihove nasilno-uravnilovske-rentarsko-zajedalske komunistične doktrine in prakse nadaljujejo. Rihtajo si denarno podstat, da njihov skomunajzerizirani sistem preživi. 

V tem je poanta celega zapleta in teatra absurda, ki nastaja ob tem.

Skratka, dasiravno sta (1) podaljšanje časa kontribuiranja za polno pokojnino; & (2) Posledično skrajšanje časa uživanja rente na seznamu vseh, ki reformo priporočajo ali zahtevajo, na seznamu teh asocijacij in zlasti EU, ni zahteve, da se naj v državi Sloveniji izvaja po državnem represivnem aparatu izvajano prisilno uravnavanje ljudi na boljševistični način; ni zahteve, da se naj nadaljuje zajedalsko rentarjenje ne-kontributorjev nad kontributorji; Ni zahteve, da se naj sociala izplačuje iz PAYGo in s tem nateguje EU, da stoji proračun bolj kot v resnici stoji; ni zahteve, da naj zakon prevarantsko-lopovsko-roparsko-hajduško-bizantinsk o-barbarsko pritlehno nategunsko učinkuje za nazaj in uzurpira s kontribucijami že prislužene rente.

Ravno obratno, EU pričakuje ukrepe, ki vse našteto eliminirajo, učinkovanje zakona na kontribucije-rente za nazaj je pa v koliziji s samimi bistvom pravne varnosti po standardih EU, ravno zato, da PAYGo sistem postane dolgoročno vzdržen, transparenten in pošten, ter čist teh boljševiških rentarskih šumov.

Pa še to: EU niti slučajno ni zahtevala to kar so naši boljševiški alkimisti v svojih laboratorijih nategunstva skuhali.

Mejk no mistejk, naši rdečekhmerski gebelsi skušajo nategniti vse, tudi EU. Oni do EU mahajo z reformo, češ evo poglejte nas, smo podaljšali dobo kontribuiranja za 5 let in s tem avtomatično znižali dobo prejemanja rent za istih 5 let, v seštevku smo pa seveda priigrali ekvivalent daleč onkraj 15-20 let, plus smo z nategom veljave zakona za nazaj in razširjenega povprečenja, tudi za nazaj prigrali še znižanje oz. eliminacijo obveznosti nastale po že de facto vplačanih kontribucijah. 

Skupno smo na dolgi rok folku uzurpirali najmanj 100 milijard, kar je za 20 let sedanjih izplačil na leto, če bi pa gledali strogo PAYGo obveznosti utemeljive s kontribucijami smo pa zameglili oz. folku uzurpirali za 100 let sedanjih obveznosti. Slednje ilustrira kako biblične so razežnosti luknje, ki so jo v preteklih 40 letih s svojim orgijanjem po PAYGo blagajni najbrž že povzročili, pa je celotna sedanja šarada namenjena zgolj clean-sweep brisanju preteklih grehov. A tudi legitimiranje nadaljevanja taiste orgije netransparetnega lomastenja po PAYGo sredstvih.

EU to seveda pozdravlja, boli pa EU kurac, da kamarilja s tem v paketu ima zraven še ukrepe, ki "nadaljujejo nategunsko zajedalsko rentarjenje, beri "socializem" z vsemi sredstvi, ter, da kamarilja nadaljuje prikrivati številne težke prevare in krajo sredstev iz PAYGo v preteklosti, ter programira krajo sredstev tudi v bodoče.

V prispodobi je odnos EU in naše kamarilje tak, kot odnos kakšne Las Vegas ekskluzivne igralnice z gemblarjem, ki bi rad igral v ekskluzivni druščini za velike peneze, pa ga igralnica vrže iz separeja in reče, ko boš imel milijon USD pridi spet nazaj. Oni pa gre in čez nekaj časa pritrese milijon. Igralnica ne bo niti preverjala niti vedela, da je gemblar šel k materi in ji iz sefa ukradel prišparane vrednostne papirje, ki jih je na hitro prodal za milijon. Igralnica po gemblarju stisnila roko in rekla, bravo, res si "reformiral stanje v finančnem perimetru" hehe, in res imaš meljon, spet si dobrodošel za mizo. 

Eto, to ti je esenca odnosa naših klepto alkimistov z EU. Mi, mati oz. ropani sorodniki naših gemblarjev, moramo poskrbeti, da nas ne okradejo, EU za to ne bo skrbela. Vsaj apriorno in za zdaj še ne. Bo spraševala čemu komunajzerizem, ma kasneje in v drugih kontekstih fiskalne stabilnosti države.

Če se bi kdo iz EU poglobil v to našo reformo, in nekega dne se bo, bo vun prišlo opozorilo o "netransparentni rabi namenskih sredstev PAYGo blagajne" in proračuna vobče in o nesprejemljivosti veljave zakona za nazaj.

Reči hočem - samo podaljšanje dobe kontribuiranja, ni avtomatično problematično per se. Frikanje svetlikov in kriljenje z ročicami češ da smo nerazumni, da dobo za polno pokojnino je vendarle treba daljšati, je namenjeno prikrivanju pravih agend nategunov, ker v resnici ta problem, da bi Slovenci apriorno zavračali daljšanje dobe, ki je kriterij za upokojitev na ravni polne rente sploh ne drži. 

Lahko se bi dogovorili tudi to, da je polna pokojnina šele če gremo v pokoj pri 75. letu. Zgolj mehanizem je treba vgraditi, da človek, ki ne zmore več delati odide recimo pri 60-ih in pač prejema toliko nižjo rento. In če je vse drugo narejeno matematično pošteno, sploh ni problema. Problem je nategunstvo naše kamarilje.

Doba za polno pokojnino in višina rente sta medsebojno navezani matematični entiteti, sta horizontalne in vertikalne tkalne niti istega kosa tekstila. Cunja spletena iz teh horizontalnih in vertikalnih niti je lahko daljša ali širša, površina je pa vedno enaka. Dlje delati pa imeti krajši čas gromozanske rente ali pa krajše delati pa imeti daljši čas bistveno nižje rente, je s stališča vzdržnosti sistema enako oz. vseeno. Če seveda sistem je tako pošten da kolikor si kontribuiral tolikšno površino tekstila dobiš.

A naš sistem ni pošten, pač pa nategunski in odkrito plenilski in uzurpatorski. Oni so rento limitirali, kontribucije niso limitirane, prejemati rento pred letom 65 sploh ne moreš, vsako leto podaljšanja pa pomeni direkten odvzem kosa tkanine...plus...plus..še kup mehanizmov, ki delujejo v isto smer prevare in plenjenja. V tem je poanta. Naši alkimisti bi radi večji del tkanine ukradli, oz. prikrili, da je tkanina, ki pripada generacijam, ki so kontribuirale v preteklosti že davno izginila! 

Če bi reforma predvidevala nedotakljivost že prisluženih rent temeljem že izvršenih vplačil in bi nova reforma veljala samo za vplačila po uveljavitvi zakona, če bi uvedli kapico na bodoče kontribucije, če bi socialo kot breme sneli dol s PAYGo konta, če ne bi vgradili prevarantsko sistematično nižanje rent, če bi bilo dopustno upokojevanje že po 55 letu kadarkoli ob poštenem znižanju rente, če bi 40 let dela bilo imelo isto težo pri doseganju polne rente kot delo do 65 leta, četudi je doseženo pred starostjo 65 let, če bi končno uvedli dosledno zaščito in nedotakljivost presežnih sredstev v PAYGo, ter jih pričeli pametno nalagati in če bi reforma predvidela, da se vse državno premoženje tipa Telekom in NLB da v pokojninski sklad, ker jim gre za vzdržnost, right?...

...bi podaljšanje dobe kontribuiranja za dosego polne starostne rente in kasnejše upokojevanje če želiš polno starostno pokojnino bilo docela neproblematično, reforma pa vsakomur sprejemljiva.

Takšna nategunska in zločinska, kakršna je zdaj predlagana, pa seveda ni sprejemljiva nikomur, tudi za EU ne. Sam da EU tega še ne ve. Ker tudi njih naša kamarilja skuša žejne čez vodo peljati.

Link

Ni komentarjev: