torek, 28. december 2010

1041569 - Spomenkino usegliharjenje

[EdiSce]
relativiziranje=pozivanje k strpnosti=usegliharstvo

Jap, pri Spomenki gre za posebne vrste relativiziranje. A ni edina, tovrstnih rahlo preinačenih usegliharskih gardov je kot listja in trave v Sloveniji. 

Gre za masovni psihozi podoben vedenjski vzorec, upam se trditi, da vsebuje celo vse prerekvizite, da se mu reče karakterna motnja, pri številnih slovenskih izobražencih, ki je zelo kompleksen psihološki fenomen, po svoji vsebini najbolj podoben materinem zanikanju pri družinskem incestuoznem nasilju očetov nad otroci in pri številnih tudi za podoben fenomen, kot v primeru prostitutkinega odnosa do zvodnika. 

Vsebina je pa vedno gardijanski odnos žrtev in brezhrbteničnih pohlevniziranih strahopetnih poltronov do nasilnika oz. v konkretnem primeru do nasilne fašisto komunistične kamarilje.

Da se razumemo, to, v 65 let komunajzerizma na substratu iz dolgotrajnega življenja nacije pod tujim škornjem, očitno pri najbolj receptivnih dodobra privzgojeno karakterno motnjo, ki se očitno pri občutno velikem številu za tovrstne manipulacije receptivnih Slovencev, po nekem nerazložljivem mehanizmu žal kar replicira iz roda v rod, najdemo celo pri slovenskih TV komentatorjih nogometa, ki recimo pri zverinskih štartih s podplatom obeh nog na gleženj v šestnajstercu, najprej pogledajo kaj je sodnik dosodil, in če ni dosodil penal, sluzasto usegliharsko pohlevno do avtoritete, lezoč frit postavi, pohitijo kot bi bili avtistični zagotavljati "da kontakt to sicer je bil, ma ne za penal". Auuuu!

Potem ti pa igralca odnesejo z igrišča s trojnim zlomom gležnja in ga na zelenice ni leto in pol. Go figure! Naši bolj-papeški-kot-sam-Sveti oče sluzoidi pa lepo neprizadeto nadaljujejo lezti frit avtoriteti, arbitru na nogometni zelenici, alpa komunistični postavi v svojem slovenskem bednem vsakdanu.

Mejk no mistejk, usegliharstvo je poklon sluzastega bolj-kot-papež papežkega usegliharja komunistični avtoriteti, ki se jo bodisi boji, bodisi jo pohlevno nekritično čisla, bodisi se ji poniglavo oportunistično udinja, ker računa na osebne koristi. Alpa vse našteto. Povrhu se raznorazni markeši javno dobrikajo kamarilji iščoč socialnega aplavza na veliki medijski sceni, upajoč, da jih bo režim vabil na okrogle mize kot nekšne "priznane eksperte", hehe. Spoštovani auditorium, prosim en socialni aplavz za priznanega političnega analitika DrMarkeša. Ehhh.

Na eni strani realni zločinci, realni lopovi, realni uzurpatorji, na drugi pa namišljene nevarnosti in zlodela, vmes pa usegliharski enačaj. How fakin typical, How fakin predictable!

Sicer pa, če pogledaš po arsenalu agitpropa, gre v bistvu za klasičen, standarden prijem. Prijem, ki celo niti ni povsem originalno komunističen, gre za prijem star kot človeška civilizacija.

Paradoks je, da Spomenka na verbalni ravni udriha po enoumju in dachauskih procesih, hkrati pa je esenca njenega nastopa do pičice enaka mehanizmu v ozadju dachauskih montiranih procesov.

Razlika je le morda v intenziteti, praktičnemu rezultatu oz. agendi ki se jo zasleduje in seveda v konkretnem kontekstu.

V primeru dachauske montaže podtakne kompartija žrtvam hude konstrukte, da iz njih ustvari namišljenega sovraga, ki vzpostavi surogat realno neobstoječega "zla", ki opraviči zločinski namen in odtehta že odmerjene drakonske ukrepe in že odmerjeno drakonsko količino aplicirane državne fašistične sile in nasilja. Toliko o namerno megalomansko predimenzionirani intenziteti podtaknjeni na nekomunistični pol. Vse v imenu discipliniranja neupogljivih hrbtenic, ki dogajanje opazujejo in to na zalogo, kajti to je bil cilj komunistične zločinske klike. Toliko o kontekstu.

Pri Spomenki in vseh drugih gobezdalih, ki so ihtela po perimetru, krilila z ročicami in frikala, češ, bognasobvaruj recimo lustracije, pa gre na strani intenzitete za slikanje realno neobstoječega sovraga, ali, kar je še bolj pogosto, za podeljevanje presežne potentnosti antikomunističnemu polu, ki jo ta realno nima in celo za podtikanje namenov, ki jih antikomunistična stran nima. Kontekst tega početja je pa relativiziranje na temelju enačenja realnih zlodel komunistov z namišljenimi antikomunistov. Velikokrat celo z namišljenimi grehi namišljenih antikomunistov.

Sicer je pa ta gard pri SLO komunajzarih nekšna stalnica, standarden spontani odziv.

Komunistični agitprop je dal izdelati stotine filmov, v katerih so Nemci stereotipno silno oboroženi, a jih kurirčka Mirko & Slavko gladko premagata, zlodela izpostavljena v teh filmih so pa seveda izključno nemška in italijanska. Ni problema, kdor dela film se lahko odloči za fabulo, scenarij, sporočilo ipd. Poleg tega pa, za koji kurac bi komu bilo hudo enobarvnega prikaza naci-fašistične soldateske. Ko jih jebe.

Ko je pa italijanski umetnik 45 let po vojni izdelal en sam film z vsebino, ki v bistveno bolj umetniški maniri prikaže resnico o fojbah in partizanskih komunističnih barbarskih krvolokih, ki so v jamo zmetali tudi starce, otroke, ženske, civiliste vobče, skratka: nedolžni, neregularno sojeni, šibki, itd., se je iz vrst slovenistanskih spomenk vsulo očitkov, češ, da bi umetnik baš v istem filmu moral zadeve uravnotežiti, pouseglihariti takorekoč, hehe. Valda zato, da zagotovi komunističnim klavcem alibi, češ evo imamo opravičilo zakaj smo otroke zmetali v jame. Pa še Janeza Stanovnika bi moral prej poklicati, da mu da inštrukcije kako narediti film.

Zaman so umentiki pojasnjevali da ipak konec koncev gre za fantazijsko zgodbo, ki za temelj sicer resda ima realne dogodke v zvezi s fojbami. Ter, da gre za obsojanje tovrstnega zla per se. In metanje otrok v jamo je zlo, pa da ga jebeš. Tudi to so na koncu skušali pojasniti, da ambicija tega filma, tako kot večine filmov na svetu ni nujno trditev, da se je točno tak zločin s točno temi imeni kje zares zgodil. A žandarska pamet slovenistanskih udbašev, ki so se v filmu prepoznali in počutili naciljane se s tem sevede ni zadovoljila. Čuden niso štartali na Holywood, da naj ww2 prikazuje kot Zastava film iz Beograda, alpa neha snemati filme. Ne bi se čudil, če bi to poskusili, hehe.

Skratka, usegliharjenje ni niti malo naivna zadeva, gre pravzaprav za mentalno zelo sprijen gard. Ne skrbi njih zares, da bi pohlevnizirane, fevdalizirane, sistematično zasužnjene ofčice in nemočna opozicija kaj zares lahko storili vampirski komunistični klepto-kamariljini beštiji, ki si kri gosti že 65 let. 

Njih skrbi zgolj, da ne bi slučajno padel madež na virtulani konstrukt agitpropa, ki že 65 let slika idealno podobo komunistov in predvsem njihove organizacije. 

Če pa spričo gromozanskih zločinov bibličnih armagedonskih razsežnosti, kakšna kapljica magari zgolj izvirsko čiste vode prileti gor na LIk in Delo, je treba nemudoma na oder privleči strašilo od RKC, povampirjenih klero-kakopak-fašistov, požrešnih neo-kakopak-liberalov, Janše-ki-dela-državne-udare-bojda-na neznanem kraju na enznan način in podobno in Spomenki najljubšo izmišljeno famo o linčarskem pogromu, ki da je na umu celotni opoziciji y bogamy naciji vobče.

Ko spomenkam slovenistanskim rečeš, da nočeš da ti vladajo komunistični klavci in ali gardijani, ki odkrito na javnih pasjih procesijah poveličujejo zločince in njihove zločinske organizacije, ter nadaljujejo s političnimi praksami in klepto-uzurpatorskimi doktrinami zločincev katerih ponosni sukcesorji so, ti slovenistanske spomenke hitijo naprej metati križarje, češ koliko šele da so in poklali. 

Seveda ne zaleže, če jim v odgovor razložiš, da ti tudi križarjev nočeš za vladarje, hehe. Oni tolčejo naprej svoje usegliharsko "uravnovešanje" komunističnih fakin realnih in fakin zelo relevantnih zlodel z virtualnimi in predvsem dandanes nerelevantimi. Najnovejša fora je, da, ko jim s prstom pokažeš na rdeče kleptoidne bineke, šrote, jankoviće, in nejmit koga od preostalih 30 tisoč tajkuno-kleptoidov, ti oni hitijo razlagati, "da so kradli vsi", da je tud Janša neki mutil z orožjem in brezplačniki in Patrio. 

Ni važno da mu niso še ničesar dokazali, ni važno da je on četudi bi bil tak kot ga skušajo konstruirati le eden in ni važno da je sogovorniku vseeno če tudi Janšo magari uvrstijo med onih 30 tisoč, tipična slovenistanska spomenka bo pač mislila, da je s tem onih 30 tisoč oprala njihovega klepto greha. In samo temu tudi je namenjeno usegliharjenje.

Link

Ni komentarjev: