petek, 24. december 2010

1038099 - trije protikrizni predlogi Financ

1. Čista petka
2. Čista petka
3. Čista petka

P.S.

add 1

V mehanizmu absurdno visokega obdavčenja pameti so vsebovani naslenji strukturno-ideološki problemi, ki po mojem, ne le ne bodo nikoli proizvedli pizitivnega premika, ravno nasprotno, proizvedli bodo nadaljno degradacijo družbe in še globlje pogrezanje v premoženjsko in moralno bedo. 

Po mojem je edina rešitev eliminacija teh doktrin in političnih praks, ki so vir okužbe, zaradi česar se nam pojavljajo gangrene po celem nacionalnem korpusu, kar v naših razmerah žal, ali na srečo, terja eliminacijo konkretne politične opcije najmanj z oblastne pozicije, še bolje pa tudi iz parlamenta.

Eliminirati moramo:

1.1. Sistematično rentarstvo (Zajedanje ustvarjalcev dobrin) kot del boljševiške doktrine. Vse pod nategunskim zgolj retorično-demagoškim alibijem dobrih namenov s katerimi je tlakovana tudi naša pot v pekel.

1.2. Sistematično nasilno uravnavanje ustvarjalcev dobrin v enaki bedi. Pri čemer se ves čas koketira s pacificiranjem primitivnih, ki naj bi orgazmirali takrat ko sosedu crkne krava in trankvilizaciji strahopetnih s strahom od izgube prihodkov na prostem trgu, ki se naj bi raje v roli fevdalnih tlačanov - odvisnikov zatekali pod krilo mamice državice po miloščino, ki je sicer del plena nasilno naropanega iz žepov ustvarjalcev dobrin. 

Da je zadeva še bolj v coni somraka total absurda in bede duha, so ustvarjalci dobrin, ne le oni slabo plačani, pač pa celo oni "relativno bolje plačani", karkoli to pomeni v SLO, tudi sami že davno kontaminirani s tem strahom in tudi sami namesto neodvisni postali odvisniki-verniki "zagarantirane najnižje plače" in "kakršnekoliže pokojnine, samo da je". 

Ni ga večjega poraza in izgube, kot slišati zasebnega podjetnika izreči ta stavek: "Ha, pizda, tudi meni naj zagotovijo 2 jurja neto, pa takoj firmo zaprem, grem za odvisno zaposlenega hlapca in podpišem, da naj bodo komunisti večno na oblasti". 

To je defetistični gard in logika, ki ne more peljati drugam kot v bedo. Odkod toliko demotiviranosti za podjetništvo in delo vobče, ob hkratni zaverovanosti v "zagarantirano" rento, pa vemo vsi, kanede.

Trenutno je videti, da bi absurdno veliko ustvarjalcev dobrin takoj podpisalo popolno vrnitev v t.i. socializem inkarnacije prve, če bi jim le kdo "garantiral", da bodo prejemali "garantirano" minimalno mezdno plačilo v višini recimo 1000 EUR/mesec, ali zgolj v psihodeličnih odtenkih rdeče barve naslikal privid garantiranosti njihovega položaja pitancev odvisnih od volje kleptokamarilje na vrhu fašistoizirane komunistične đamahirije. 

Seveda da jih še bolj veseli, če se v imenu ustvarjanja privida, da so oni sami veliki zmagovalci življenja in veliki ter uspešni vobče, vse to doseže z uravnilovskim prisilnim rezanjem na račun eksproprijacije dohodka od "bogatih", pri čemer se za "bogate" percipira, ne bognedaj potajkunjeno nomenklaturo, pač pa one nesrečnike med njimi samimi, ki prejemajo mezde več kot 1400 EUR bruto. Kar je svetovni unikum in absurd nad absurdi, ki lahko funkcionira samo v glavah Butalcev.

Ob takšni miselnosti velikega dela prebivalstva, so spremembe na bolje možne samo, če se vire okužbe najprej eliminira, potem pa v dolgotrajnem procesu spontano odvije normalizacija in ozdravljenje na mentalni ravni.

Koliko je v tej deželi verjetno, da bo politična opcija - srdita zagovornica tovrstnih rentarsko-lopovskih doktrin izginila z oblastne pozicije in potem tudi iz parlamenta? No, od odgovora na to vprašanje je odvisen odgovor na vprašanje: Ali sploh imamo šanso in bodočnost?

Lahko vprašam tudi malo drugače. Glede na očitno dejstvo, da zelo veliko slovenskih izobražencev naivno verjame, da sta progres in blagostanje možni tudi na temelju antiprostotrženja, na temelju omenjenih lopovskih prerazdeljevalnih doktrin, nategunstva, na temelju proti delu naravnanih zakonov, ali je realno pričakovati odstranitev tega raka mirno in spontano po volivcih, oz. ali ta skupnost sploh ima bodočnost?

add 2

Vse dokler čisto vse politične stranke v parlamentu pojejo enako pesmico o "nujnosti čimvečjega državnega premoženja", eni iz doktrinarno-ideoloških razlogov ki maksimizirajo državni kapitalizem, eni iz čisto nacionalističnih, eni iz ekscesno patološko domoljubnih, eni pa preprosto zato, ker superpremožno državo apriorno enačijo z bogatstvom nacije, a se bolj ne bi mogli motiti, ta zelo resna težava ne bo rešena. Samo dosledna privatizacija je odgovor.

Koliko je verjetno, da se bo v Sloveniji s temi političnimi silami na sceni dosledna privatizacija in razdržavljenje premoženja in kapitalizma kdaj zgodilo?

add 3

Ne bi mogel bolj in krajše opisati slovenskega gordijskega vozla polarizacije na rdeče in one druge (Ti jim sicer rečeš črne, jaz menim da grešiš, saj ta stran vključuje vse ne-rdeče, in onkraj ne-rdečih je barv za popizdit, črne je pa tam najmanj, hehe).

Tvoj kratki strnjeni opis v celoti zaobjame celoten slovenski teater absurda, ki mu jaz kot veš na kratko rečem "jebe-lud-zbunjenog". In včasih okranclam še z. "Rajzezil se je pastirček na svojo vas, pa je sebi odsekal kurca".

Začel bom pri pogoju, ki si ga zapisal: "priznati si moramo, da socialistični oziroma komunistični sistem ni bil dober in da se vanj ne želimo vrniti. ", in s tem potegniti črto čez pretklost in s tem odpreti pot eliminaciji absurda večne iracionalne, naciji de facto podtaknjene kontraproduktivne polarizacije nacije na dva po anakronističnem kriteriju razdeljena pola.

Na tej točki ne vem ali se bi najprej grohotom smejal kakih par ur, potem pa histerično in bridko jokal še dvakrat dalj in na koncu resignirano padel v stanje praznine v umu in duhu za dve stoletji, al bi začel raje pri tazadnjem.

Mejk no mistejk, tvoja observacija je kot britev natančna in korektna, a moraš pritrditi Pero, da je v danih okoliščinah našega vsakdana, ta formulacija povsem enaka nasvetu, ki ga v šali dedki dajo otročkom starim pet let: "Plašnega divjega zajčka najlažje ujameš, če mu na rep daš ščepec soli".

Jap, tisti, ki si bi morali "priznati, da socialistični oziroma komunistični sistem ni [bil] dober in da se vanj ne želijo vrniti. ", tega sami, prostovoljno nikdar ne bodo storili. 

Gorivo za njihovo trmo zagotavlja in do gorilnika dovaja obstoj rentarsko-zajedalskega sistema, ki deluje v njihovo korist oz. oni vsaj tako percipirajo, čeprav, da je absurd popoln, temu pri številnih ne le da ni tako, celo nasprotno, tudi sami so žrtve tega izprijenega sistema, a v namerno kompliciranih shemah to namerno ni transparentno, da neuki plebs težje doume kako je žnjim v odnosu do sistema in skupnosti tam doli sešteto pod črto. Odtod ono moje rezoniranje, da gre za "jebe lud zbunjenog".

Oni vidijo "stroj ki deluje iz nič", skratka oni vidijo svoj perpetum mobile in se pri tem delajo slepe, da ne razumejo, da vse skupaj temelji na nasilni eksprorijaciji prihodkov, beri "nesojenega" premoženja, a brez dvoma ekspropriajcije rezultatov dela drugih pod alibijem kvazi solidarnosti.

Dokler se njihov zlagani iz nič energije delujoči stroj ne ustavi, bodo oni percipirali, da so pogruntali perpetum mobile, da perpteum mobile je možen in da se mu ne želijo odreči. Zato je treba čimprej prerezati dotok tega goriva, da tudi sami spoznajo.

Koliko je verjetno, da se bo to zgodilo ob sedanjem razmerju političnih sil na sceni? In dejstvu, da država s prisilo zagotavlja dotok tega goriva. Ko spričo degradacije in rapidnega usihanja prihodkov, totega rentarskega goriva zmanjka, pa država gre v zadolževanje, da bi le privid funkcioniral naprej. Deja vu a la SFRJ. Y bogamy y još gore!

Btw, jaz tu na forumu, v tem mikrokozmosu , ki je seveda replika velikega slovenskega kozmosa javnega političnega diskurza, figuriram kot antikomunist, torej anti-rdeči, torej kot eksponent delitve.

A moram razoračarati vse, ki tako mislijo. Zakaj? Predvsem zato ker to ne drži in ker je tako z večino kritikov našega zblojenega in izprijenega sistema, želim akcentirati, da se zamislijo vsi, ki z neznosno lahkostjo relativizirajo in se zatekajo v poenostavljanje, češ da je srdita kritika implementiranih političnih doktrin in njihovih nosilcev avtomatično zdraharstvo in zavzemanje polarizacijskega garda.

Ne bo držalo, dragi moji. Ne bo držalo, žal mi je, če zaradi tega njihovi simplificirani koncepti rdeče-črne polarizacije ne držijo in se jim njihovi zlagani bedno poenostavljeni svetovi rušijo. 

Jaz recimo srdito napadam zblojeno, zatohlo, pritlehno, nategunsko, lopovsko itd. doktrino zajedalskega rentarstva in spremljajočega ekscesnega fašisto-etatizma. Polarizacija nastaja zgolj posledično, ker protagonisti teh smrdljivih praks insistirajo na teh praksah. Lahko bi na filozofski ravni rekli, da jaz napadam pojav, oni se pa v tem prepoznavajo in se s pojavom ne le identificirajo, kar je po svoje prav, saj ga povzročajo, pač pa na njemu insistirajo še naprej. Skratka, zdraharji so oni in polarizacija nastane šele v njihovih glavah. To je tako kot ko družba lopovu s svojimi zakoni odpošlje sporočilo - če ne kradeš si dobrodošel, če pa kradeš boš doživel Marsov srd, hehe. In lopov useglih gre ropat. Kdo je tu do koga sovražen in kdo se tu namerno polarizira?

Ergo to pomeni, da je tudi v tem primeru, tako kot v primeru sprave vobče, sprava oz. konec polarizacije odvisen od protagonistov zla, razen če družba protagoniste zla bodisi postavi izven zakona, bodisi jih na volitvah marginalizira, če gre za politično eniteto. 

V prispodobi povedano, kakorhitro se recimo Tone Anderlič odreče tem smrdljivim nategunsko zajedalsko-rentarskim doktrinam, ideologijam in predvsem praksi, zafunkcionirava midva instantno kot zgolj še teniška partnerja in uživalca življenjskih radosti v zidanici na Dolenjskem in nejmit drugih človeških relacijah.

Kakorhitro turki slovenistanski nehajo čislati in po gardijansko poveličevati in srdito braniti klavce, ki so ljudi žive zaprli v Barbarin rov, postanemo mi medsebojno spravljeni. Od turkov, kreslak, vlačičev, pahorjev jaz nima kaj terjati onkraj tega: Oni sami v pobojih niso sodelovali, pa je eto dovolj, da nehajo nabijati o milo reeno sumljivem junaštvu klavcev, gloriji njihovih klavskih dejanj in tekovinah, ki da jih ne dajo. 

A priznati si moramo, dežela v kateri je nastop spravne nirvane še vedno odvisen samo in izključno od dobre volje strani, ki brez sramu čisla in garda klavce, je žal še vedno de facto v letu 1945, kajti tudi takrat je stanje bilo natančno enako. Vsi drugi so že bili "spravljeni" in nepolarizirani. Razen klavcev in njihovih simpatizerjev samih. Oni ne takrat ne danes niso z nikomer spravljeni in de facto srdito terjajo, da bi ostali polarizirani.

Koliko je verjetno, da bodo turki, vlačiči, kučani, kresalke, pahorji, nehali romati na pasje procesije čislati in častiti in povzdigovati klavce in od tam groziti naciji?

add 1, 2 & 3

Da so Čehi lahko pustili preteklost za sabo, so najprej morali doumeti, da protagonisti, ki povzročajo vse našteto zlo, sami, prostovoljno ne bodo opustili svojih nečastnih, zlodejskih, antinarodnih, kontra svobodi, kontra transparenci, kontra delu in poštenosti naravnanih doktrin in praks. 

Slovenci tega očitno ne doumemo niti danes. Oz. če smo natančni, strogo tehnično - nimamo jajc doumeti. Oz. se delamo mone. Češ, v nas Kranjcef, kot edinega plemena na vsem svetu je možno da volk poleg dlake menja tudi svojo predatorsko naravo. Mi edini se delamo mone, češ da je tu v naših logih Božji dizajn drugačen: kao eto ravn nam v čast je Bog tu pri nas predatorske beštije dizajniral drugače. V bistvu pa nimamo jajc in nimamo pameti in nimamo modrosti.

Zato so Čehi svojim zločincem na mentalni ravni pomagali , da doumejo da so tisti, ki bi utegnili eventuelno insistirati na enakih praksah in doktrinah pač lopovi in ne pošteni ugledni državljani. 

Njihove organizacije so javno, z zakonom, deklarirali za zločinske, ravno zato da z večine njih kot oseb snamejo breme večjega dela krivde za zločine nad ljudstvom, vsem, velikim in malim krivcem so pa s tem omogočili časten umik med normalne, vsem državljanom pa spravo, ter storili še vrsto dejanj, ki na moralni ravni pravilno vmeščajo te prakse, recimo to, da so kriminalizirali ne le poveličevanje klavcev na pasjih procesijah steklih psov vojne, pač pa celo kriminalizirali že samo zanikanje komunističnih zločinov. Vse to je v Sloveniji znanstvena fatastika.

Glede sprave, zdraharsta, polarizacije na rdeče in črne ipd, sem se sam že davno dokopal do spoznanja, da v vsakem Slovencu živita dva Slovenca. Prvi je Slovenec človek (pri veliki večini) zelo prijetno, od slovenskih mater v blagost in nenasilje vzgojeno božje bitje, ki dela in ljubi, začenši z družino in ko sta "v zidanci" tačrni pije in poje s politčno tardečim in obratno, hehe.

Drugi je Slovenec politicus in ta je v zelo velikem številu Slovencev pač ogabna kreatura povsem očitno zmožna vsega, kar sem prej elaboriral.

Zato imam jaz tezo, da kakrohitro ustavimo dovod goriva za oni bedni kvazi perpetum mobile, bomo zelo hitro v praksi doživeli potrditev, da je sprava instantna. Da problema polarizacije v bistvu sploh ni.

Pritlehni rentarski oportunizem in strah sta letalna mešanica čustev, ki sta gonilo polarizacije. Ukinimo vsako upanje, da nekdo lahko računa z nezasluženimi rentami v škodo trejih, pa bo. Slovenska gorečnost na obeh straneh polarizacijske črte izgine instantno, tisti trenutek ko izgine upanje na easy & đabest materialne koristi. Ne delajmo se mone, češ, da tu gre za druge zadeve. Druge zadeve so zgolj demagoško-maskirni okraski, ki naj prikrijejo pritlehna čustva, namere in aspiracije v domeni materijalnega grabeža. Grabeža na račun in iz žepov drugih članov skupnosti.

P.P.S.

Tvoj tekst bi bil skoraj poln v smislu kompletnosti anamneze n dijagnoze dnevnega stanja bolezni v Kranjcev, če bi v eno izmed točk, ali spričo krucialnosti kar v posebni točki omenil tudi reformo pokojninskega sistema.

To pravim zato, ker je zame škandalozno kako malo slovenski mediji pišete o tem, kako malo pomagate plebsu da se orijentira v tej zadevi, a gre vendarle za zelo pomembno zadevo, na kateri bo preživela ali umrla osebna svoboda Slovencev, ter, na kateri bo ukinjena ali še naprej živela zajedalska pritlehna lopovsko-nategunska doktrina in že udejanjena ter vzakonjena politpraksa.

Razmere so dramatične, teater absurda in divjanje fašistov se pa bliža kulminaciji.

Kako daleč lahko zaružijo fašisti in ekstremisti se vidi iz Svetlikovega odkritega proliferiranja izprijene in orto-dijabolične interpretacije Ustave, češ, da njegova poskus kraje 100 milijard prebivalstvu na vsakih 40 let in še dolg seznam, ki vsebuje desetine lopovskih dejanj in praks, ki se jih skuša s tem zakonom prekriti, zakriti, zabrisati sledi lopovskega in nemarnega orgijanja v preteklosti, ter prikriti, da se želi netransparentno orgijati tudi v prihodnje, vse to ima on namen pred Ustavno sodišče postaviti kot nekakšno Ustavno pravico, ki da jo Ustavno sodišče mora zaščititi.

Gre res za teater absurda v katerem se počne vse sorte zlorab in manipulacij, oz zamenjave tez, misinterpretacij Ustave, do posiljevanja logike.

Njegove izprijene izjave so ekvivalent temu: Na Ustavnsm sodišču bomo zahtevali prepoved referenduma sklicujoč se na pravico bančnih roparjev do ropa, saj Ustava garantira enake priložnosti dostopa do denarja tako za imetnike zlate kartice, kot tudi deprivilegiranih ubogih roparjev. Mi smo socialna država, zato moramo iz solidarnosti roparjem omogočiti dostop do denarja varčevalcev, državi, beri nomenklaturi kleoptokamarilje na vrhu države, pa da nategne tudi roparje same oz. da zlorabi tako roparje kot ropane.

Oni, ki naj bi bili zaščiteni z ustavnimi določili o enakopravnosti državljanov in z določili, da smo civilizirana država, ki šibkejših članov skupnosti ne pusti shirati v bedi, bodo zlorabljeni s tem nategunskim fašističnim zakonom, a fašistična klika se gre ravno na njih slicevati pred Ustavnim sodiščem. Aroganca?! Popoln teater absurda?! Oboje?!

Če v tej državi še Ustavno sodišče podleže fašističnim praksam in zares prepove referendum, ali pa pride do manipulacije in se referendum sploh niti ne sproži, nima ta država niti ta skupnost bodočnosti. Amen!

Pod tvoj članek to pišem zato, da se oveš, da smo trenutno državljani Slovenije topogledno odvisni od Semoliča. To je tako, ko če bi ovčja varnost pred volkovi bila odvisna od psa, ki tudi sam rad malo tu pa tam prikolje kakšno ofčico ako ravno mu uspe preslepiti lastnika.
Semoličeva agenda ej antireformsak le da na drugačen način kot ta od kleptokamarilej na oblasti. Oboji, on in oni bi "reformirali" a da se nič ne spremeni, le s krajo konkretnim skupinam mlade pameti, bi radi zagotovili denarno podstat, da se rentarjenje in uravnilovka nadaljujeta čimdlje. Oboji so za poglobitev total poljubnega lomastenja po proračunu po socialistično, le da kamarilja na oblasti vleče poteze, proti katerim mora Semolič vsaj formalno protestirati. Če bi omogočili upokojitev že po 60. letu, kakor je zdaj in zagotovili, da bodo za "bogate" uvedli še višjo prispevno stopnjo, ter da bodo "bogati" morali delati do 65 leta, delavci s traku pa ne, bi Semolič bil z vsemi štirimi udi za.

Namreč, Semolič naj bi bil edini v tej državi, ki ta trenutek kaže potencijal proženja tega najbolj ključnega referenduma v vsej zgodovini Slovencev, mimo plebiscita za samostojnost. Torej, najebali smo!

Kje ste žurnalisti? Kje so radoti civilnodružbeni? Zakaj ne organizirate zbiranje podpisov mimo Semoliča? Javnosti neznani tega ne morejo. Ker nimajo sposobnosti eksekucije. To je vaše poslanstvo.

Zakaj ne predstavite model prave reforme, pa naciji pokažete, zakaj za reformo moramo biti vsi, ma ne za takšno lopovsko-roparsko, katere edini cilj je ohranjanje istih izprijenih plenilsko-zajedalskih praks in vseh problemov pokojninskega sistema nespremenjenih? Kje ste novinarji, da mobilizirate pošteno stroko, ki ima nemaliciozne predloge kako reformirati, da končno dobimo pravo pokojninsko varčevanje, ki ni zgolj še eden mehanizem po katerem se izvaja nasilna uravnilovka in nasilno udejanja t.i. socializem za vsako ceno.

Država tone v čedalje globljo krizo, boljševiški fašisti rožlajo s svojim arsenalom nasilnega uravnavanja, v medijh se pa ne sliši pravih glasov. Na radiju grmijo ultraši, ki folk šuntajo, češ, mi smo bili za odcepitev, nismo pa bili za ukinitev socializma, kliče se Kučana nazaj ipd. Folk se šunta in se mu ne razlaga, da v primeru, da se bi zgolj odcepili in še naprej obdržali t.i. socializem, ne bi bilo EU, evra, NATO, članstva v klubu razvitih držav, pripadnosti oz. vrnitvi v evropsko družino demokratičnih, civiliziranih, svobodi zavezanih narodov. Folk se šunta, a se mu ne pove, da bi v paketu s t.i. socializmom deterirali v smeri statusa nekšne Albanije pod Alpami. 

Kje ste drugi žurnaisti in mediji, da kontrirate temu talibanskemu brezumju?

Kampanja ozaveščanja o nategunsko-lopovski naravi predloga naših fašistov za pokojninsko kvazi-reformo ima po pomembnosti enak status kot ga je imela mobilizacija pri obrambi leta 1991 in mobilizacija pri velikih naravnih ujmah.

In, mejk no mistejk, rušenje takšnega poskusa kvazi "reforme" sodi v aspekt rezanja cevi ki dovaja gorivo satanskemu ognju, ki Slovence deli, polarizira, oddaljuje od sprave in kar je najbolj krucialno - rušenje te "reforme" Slovencem omogoča karto za vlak v bodočnost.

Drugač pa, kot rečeno, si lepo pisal za Božič. :-)

Miru, spokojnosti, zadovoljstva, sreče, ljubezni, vere v boljši jutri Tebi, tvoji družini in tvoji ekipi želim navkljub vsemu zgoraj konstatiranemu, hehe.

Link

Ni komentarjev: