sreda, 15. december 2010

1026565 - kako kani kamarilja pod krinko "pokojninske reforme" zatolči malo podjetništvo

[i lol'd!]
Ali jaz to prav razumem: Sedaj je pripevek minimalno 280eur oz 60% minimalne plače, ki je tam okoli 526eur (na pamet govorim), potem pa bo prispevek minimalno 60% povprečne slovenske plače, ki je cca 970eur - tore bo prispevek vsak mesec cca 470eur, čeprav so ga pred komaj parimi meseci dvignili. Prosim naj kdo reče, da se motim...

Motiš se, ker:

1) Povprečna plača v SLO je 1440 EUR. Oz, ker tu govorijo o letni plači, hehe, povprečna je cca 17000 EUR/letno.
2) Komunisti v bistvu zlorabijo kvazi reformo, da bi še bolj poglobili dekretno reguliranje trga dela v imenu nasilne uravnilovke in v imenu prikrivanja kraje v preteklosti in ropanja v bodočnosti, saj so nekoč definirali minimalno plačo in minimalni prispevek izhajajoč iz tega, zdaj pa to načelo poglabljajo z dvigom minimalnega prispevka daleč nad raven prispevka izračunanega iz minimalne plače. Na 930 EUR. Mash Allah!

Za tiste, ki so espeji ali pa so v lastnem doo-ju direktorji, se bo situacija še bolj poslabšala. Njim fašisto-komunistični režim v bistvu vsiljuje, da si obvezno morajo izplačevati plačo, ali pa koga drugega nastaviti za direktorja, kar je v bistvu nov pomemben zasuk in atak na malo gospodarstvo. Kot bi brali Kidričev predlog ukrepov za eliminacijo obrtnikov, ko je CKKPJ predstavljal prvo petoletko.

Mene to ne čudi, saj zarostani komunajzari so ves čas nervozni, da mimo njim všečne oblike gospodarstva (Najbolj se preferira velike državne kolhoze), "vsak pizdek poskuša imeti podjetje". 

Zato so njihovi zakoni in ukrepi latentno hostilni do malih podjetnikov. Njihov odnos do te kategorije je še vedno arhaično-orto-komunističen na način odnosa, ki so ga imeli do gostilničarja in mesarja v času prve inkarnacije t.i. "socializma", v bistvu pa fašističnega državnega kapitalizma v Kranjcef z enim samim dovoljenim kapitalistom - državo. 

Tega garda in odnosa do kapitalizma zarostani komunisti niso nikdar opustili, iluzija, da so ga, pa je očitno posledica posebno psihodeličnih močnih magnentih sil, ki delujejo tu v Podalpju, na tektonski prelomnici, pa eto edino mi izmed vseh ljudstev na svetu tendiramo naivno verjeti, da volk poleg dlake menja tudi navade oz. politično doktrino. 

So jo pa rahlo modificirali in na sceno namesto čiste monolitno funkcionarsko-sinekurno-rentarske kompartijske nomenklature, del bratovščine oz. taiste ljudi, ki so nekoč prav tako bili zgolj obična nomenklatura, poslej vpeljali v formi rdečih tajkunov. Tega edinega zares maziljenega dodatnega tipa kapitalista v naši najnovejši inkaranciji socializma. Vsi drugi so v bistvu nebodijihtreba.

Potem ko uveljavijo, če uveljavijo, rop dveh tisočletij na t.i. "pokojninski reformi", sledi verjetno enak udar preko novega zakona o zdravstvu in nova definicija predpisane minimalne plače in nov poskus v aspektu obvezne po državi predpisane eksproprijacije dobičkov. 

Let me guess, naslednji ukrep bo, da ne glede na to ali je lastnik, ki je imel dobiček sebi kaj izplačal, mora državi plačati davek, kot bi si izplačal nek, po gnilem umu politkomisarja kompartije odmerjen predpisan dobiček in "prispevke", tudi iz tega izplačila, na neki očitno po dekretu povsem pavšalno predpisani ravni. 

Morda bo celo moral za vse delavce vplačati minimalni prispevek, kot če bi jim izplačal dobiček, čeprav ga ni. Vse to in še marsikaj najbrž, bo še najbolj škodoželjno in hostilno naravnano proti malim "mama & papa" družinskim biznisom.

In seveda tudi proti vsem mladim oz. katerimkoli entreprenerjem, ki bi eventuelno utegnili štartati one-man ali two-men ali few-men bizines. Pragovi za ukvarjanje s podjetništvom bodo posledično postavljeni višje in to na najslabši možni način. Torej, ne zaradi kakega bognedaj pozitivnega motiva ali agende, pač pa zato, ker, na svojih sinekurnih postih sedeča zdolgočasena a zlobna, vedno-nove rentarsko-zajedalske sheme sanjajoča rdeča kamarilja, bolj arogantno in bolj cinično poglablja reimplementacijo regulacije vsega po velikosti gnilih umov kompartijskih politkomisarjev. 

In v galopirajočem stampedu rine nacijo čedalje bolj stran od prostega trga.

A največji osmoljenci ne bodo wanabe mali podjetniki, (te bodo raje pot pod noge magari zgolj v sosednjo Avstrijo, ki za šalo absorbira naših par tisoč izpbražencev letno, saj jim samo na Dunaju letno manjka toliko višje in visoko izobraženih, da ne omenajm,d a bodo radi izboljševali izobrazbeno strukturo in odpuščali nižje izobražene delavce, ki jih je tam samo tujih za cca 300 taužent. Beri - brezmejena sposobnost absorbcije dobrih kadrov iz Slovenije), pač pa najslabše plačani mezdni delavci in vobče slabše mobilni. 

Delovnih mest bo čedalje manj, mezde pa toliko nižje, ker lastniki biznisov bodo marsikatero plačo, ki bi na prostem trgu bila višja od povprečja, preventivno postavili nižje, da kompenzirajo vsakokranto novo kampanjo uravnilovskega divjanja komunističnega režima.

Pravzaprav bo to lahko celo esencialno čista spontana reakcija prostega trga. In ta rekacija bo instantna. Tudi slamnatih direktorjev bo od 1.1.2011 za nekaj deset tisoč več, hehe. "Direktor" - poslovodja, ki recimo samostojno podpisuje do 10 EUR, ki v podjetju sploh ni zaposlen in je za podpisovanje vsega pooblastil kar lastnika firme, hehe.

Posledično bodo zaposleni čedalje bolj uravnani na nižjih mezdah. Nasilna uravnilovka je v bistvu tudi eden stalnih strateško-doktrinarnih ciljev oz. sakralnih agend kompartije. Na takšno stanje jim ostaja samo še, da poskrbijo, da je med lastniki podjetij čimveč države in NjihovihSvojih maziljencev, kompartiji lojalnih nomenklaturnikov, pa si imajo znova, de facto, razmere iz leta 1970.

Razlog, da so tokrat še bolj ostro štartali s podplatom kopačk na espeje in direktorje v lastnih podjetjih, je v tem, da so opazili, da si direktorji ne izplačujejo plač, pač pa raje dobičke, za kar je kriva ravno zblojena komunistična davčna zakonodaja, zaposleni, relativno nadpovprečno plačani izobraženci pa spričo absurdno visokih davkov in paradavkov na delo bežijo v delo na pogodbo kot espeji, da se po enakem načelu, kot lastniki, izognejo davkom in paradavkom("prispevkom"). Češ, četudi zbežite v espe, vas bomo vse polovili in boste tudi kot espe in kot direktorji svojih podjetij plačali nek nivo reketa, ki ga mi rentarski fašisti zahtevamo zase. Kam in kako naj ljudje zbežijo potem, je jasno. Ostane edino še tujina. 

Ko vsi, ki sploh lahko, zbežijo, bo pa kamarilja sprejela nov zakon, "...kdor ima slovenski passport, mora plačati slovenski državi minimalno 930 EUR prispevka za pokojnino in minimalno recimo 400 EUR prispevka za zdravstvo ne glede na to kje na planetu ima stalno bivališče". No, takrat bo treba še državljanstvo vrniti in vzeti drugega. Grejt sakses!

In vse to zato, ker kompartijska kamarilja srdito ustraja na tem, da morajo izključno iz dela prihodujoči plačevati 60+% davkov+paradavkov. 
Vse to zato, ker kamarilja rine nasilno-uravnilovsko socialo v pokojninsko in zdravstveno blagajno, kjer nimata kaj iskati. 

Vse to zato, ker kompartijska kamarilja ne bi niti v najbolj morastih sanjah znala nasanjati EDS in okapičene obvezne prispevke in fer tretma vseh tipov davkozavezancev enako, namesto čedalje bolj nepregledne šarade boljševističnih zakonov, ki "lovijo" ubežnike pred absurdno diskriminatorno obdavčitvijo in paraharači. 

Ves ta bananrepubliški cirkus zato, ker je transparenca in normalnost kontra njihovi najbolj esencialni doktrini in modusu operandi, ki je nasilno-uravnilovski in rentarsko zajedalsko hostilen do izobražencev in v bistvu vseh iz dela prihodujočih že 65 let. Spričo eliminacije "buržoazije" med prvih 45 let in spričo zatajevanja realnih edinih bogatih - NjihovihSvojih rdečih tajkunov, ki so uradno po davčni zakonodaji, glede an to da plačujejo manj kot petino davčne stopnej vsiljene zaposlenim, pač de facto reveži, v tej novi inkarnaciji, so izobraženci in vsi, ki prejemajo več kot garjavih 17 tisoč EUR letno, od režima fasali rolo surogatnih in stigmatiziranih "bogatih prešičef", kar je seveda absurd nad absurdi, možen izključno v butalskem Absurdistanu.

Mimo debate na ravni doktrin, je praktični problem tako zastavljenih mokrih sanj kompartijskih jastrebov na prvem mestu v tem, da se bo iztržek za pokojnine v skupnem znesku v bistvu znižal, saj bodo delodajalci "za vsak slučaj" zelo močno znižali višje-kot-povprečne plače. Da dolgoročno preventivno kompenzirajo eventuelne nove udare na njihove žepe, saj od te kamarilje lahko pričakujejo samo še poglobitev podobnih intervencij in vedno nove plenilske pohode.

In novi plenilski pohodi zagotovo in brez skrbi bodo, že kot odziv na to reakcijo biznisov, saj bo kamarilja kmalu, v odziv na to, skušala parirati s pomočjo dviga prispevne stopnje. Kakšna trakuljasta spirala akcije in reakcije bo nastala, si lahko imaginiramo sami. Sam sem prepričan, da bodo posledice katastrofalne, v končni konsekvenci bo pa delovala kot sredobežna sila, ki bo, še naše domaće investitorje s penezi, rinila stran iz Slovenije, da o tujih niti ne govorimo.

Računica se, tako kot pri večini komunističnih "reform" od leta 1945 dalje, seveda da ne bo izšla, konstrukcija se bo pa začela bolj rapidno rušiti iz številnih razlogov, od tega, da nam bodo mladi izobraženci, tokrat po sili zelo težkih razmer v družinah, končno zares občutno dvignili sidra in odšli v, magari bližnjo tujino, čemur smo v preteklem desetletju pričali zlasti na Poljskem, število na novo ustanovljenih podjetij bo naglo padalo in po mojem globokem prepričanju v nekem trenutku skoraj usahnilo; 

Obstoječa podjetja bodo začela hirati, ker bodo tudi njih izobraženi in veščinsko dobro opremljeni začeli zapuščati in se seliti v tujino. Btw, oni dan sem na BBC videl, da potrebuje samo 5 najbolj razvitih držav EU blizu milijona višje izobraženih tehnične stroke, ter še neugotovljeno, a sklepajo da bistveno višje število visokoizobraženih humanističnih strok. Da o USA, Kanadi, Avstraliji n novi Zelandiji niti ne govorimo. 

Stručko na BBC je prispevek sklenil približno tako dramatično: "Tekma za možgane se je že davno pričela, komur sproti vsako leto uspe pobrati večino smetane, bo posledično prosperiral na številne načine že v bližnji bodočnosti. Koncentracija višje izobraženih bo tem državam omogočila odriniti nižjeizobražene migrantske iskalce dela v druge države EU, kar bo slabo za tiste "druge". Kdo bo zmagovalec tekme?"
 
Nam se pa vse to godi zato, ker imamo na oblasti etato-fašisto-komuniste, nasilno-uravnilovske boljševiške provinijence, ki furajo svojo antiprostotržno križarsko, pardon, srpokladivarsko rentarsko vojno pa namesto EDS in čistih, normalnih, nerentarskih, nediskriminatornih varijant davčnega, pokojninskega in zdravstvenega sistema, insistirajo na rentarsko-plenilskih shemah in nadaljevanju poglabljanja "socializma na druge načine" in "[slabo] prikritega socializma na vse možne načine".

Največji paradoks je, da cela država, predvsem pa vsi zagovorniki nujnosti reforme, ma drugačne reforme, reforme v drugo smer, stran od idej kleptokamarilje, ki ji sicer pripada tudi sam Semolič, liberalni zagovorniki normalne reforme, zdaj kot paralizirane sirote čakajo, da jim komunist Semolič spričo svoje, sicer čisto drugačne, v večjem delu patološke agende, človek, ki ravno njih ima za naravnega sovražnika številka ena, zrihta referendum, hehe, na katerem bomo potem vsi rušili zločinske namere škodljivcev. Jebote Allah!

A ni to žalostno in sramotno za intelektualno elito Slovenije? Intelektualna elita Slovenije me spominja na jugoslovansko fuzbal reprezentanco, ki je konec vsakih kvalifikacij dočakala v statusu odvisnikov od rezultatov in dejanj tretjih. Pa so na TiVu kot kakšni avtistični kvartopirski revčki frenetično delali kombinacije, s koliko razlike mora Albanija premagati Nemčijo, da bi Juga šla na svetovno prvenstvo. 

A to zgolj en del slovenske inteligence, del ki se mu reče nemarno in iracionalno ravnajoča inteligenca. 

Drugi del so pa intelektualno skurbane oportunistične pičkice, ki so nenehno v gardu poklicnih levakarjev, strogo na liniji režima, tak kot oni novinar na nacionalki ki vodi odmeve, ki je včeraj do gležnjev bil friti ministra Svetlika, ko je tekla debata o "reformi". 

A naj ne pozabim, so tudi pizdeki, ki situacijo niti za pol pizde mrzle vode ne štekajo. Inteligenca pa taka, hehe.

Na zdravje Absurdistan, ti uboga dežela zlorabljanega ljudstva, ki zase, napačno seveda, verjame, da ni zlorabljano! 

Ajde, stric Goethe, pridi mi na pomoč: 

"Kein Mensch ist mehr hoffnungslos versklavt, als derjenige der fälschlicherweise glaubt, dass er sei frei."

"Ni ga bolj brezupno zasužnjenega človeka od onega, ki zase napačno verjame da je svoboden"

"No man is more hopelessly enslaved, than he who falsely believes that he is free."
"Nema bre beznadežno većeg roba od onog čoveka, koji zase pogrešno veruje, da je slobodan"
"Ningún hombre es más esclavizado, que aquel que falsamente cree que es libre."
"Nji adjin čelovjek nje bolje beznadježna parabašnoj, čem tot, kto lažna ščitajet, što an svaboden"

In tako dalje.

Link

Ni komentarjev: