petek, 17. december 2010

1029848 - so forumi res tako javni prostori, da bi FDV kamarilja imela pravico gnojiti s cenzuro

[gregorm]
g. shaman, ali se vam zdi, da je mnenje lahko le zgolj politična kategorija? Včasij je le oziroma tudi povsem osebna, medčloveška kategorija. Če svoji ženi rečete "ku*ba" (npr javno, celo na nekem forumu) in ta to izve se razjoče ter je prizadeta, vaše mnenje ne nosi odgovornosti? Ne nosite osebne odgovornosti za svoja mnenja, če z njimi koga globoko prizadanete? Nobene etične in moralne odgovornosti ne premorete povsem sami pri sebi? Da morda vi ne živite v kakem paralelnem univerzumu?

Pjervoje: Če svoji ženi javno na forumu rečeš kurba, alpa kjerkoli drugje, če smo natančni, pomeni to,...eee...čak, da pogledam, ...eeee, da si kreten. In luzer. In primitivc. In budaletina, kakršnih na svetu ni prav veliko. In da temeljnega mehanizma odnosa z žensko itak nea štekaš. Pa še napačno kvalificiraš stanje v perimetru. Po mojih kriterijih so "kurbe" lahko samo tiste soproge, ki ne seksajo z nobenim. A to je itak da drug film.

Ftaroje: Izraziti mnenje samo po sebi ne more biti problematično, da bi koga nekšni iberbogovski nadvladarji smeli zato "klicati na odgovornost", zgolj zato, ker de facto nekdo ima takšno mnenje o nekomu. In tu se pogovarjamo o tem. Naš milje v tej debati so spletni forumi in mnenja izražena na forumih. Btw, ne mi zdaj tu pozabiti, da se na foruumu ne izražajo samo mnenja,ki so kot trdim absolutno nedotakljiva, izjavljajo se tudi trditve, postavljajo se teze in podobno. Mnenja niso kandidati za kakršnokoli presojanje. Trditve recimo so pa lahko. Pod določenimi pogoji, seveda.

Tretje: Pameten človek se v hipotetitični situaciji, ki si jo opisal od napake in greha primitivizma ščiti, ne bognedaj s tem, da se mnenju hinavsko odreče, pač pa da se pranju družinskega umazanega perila odreče v javnosti in to opravi eventuelno v intimnem zasebnem okolju. Oz. če smo natančni, problem reši čisto na drugi ravni pa mu takih mnenj ni treba niti izražati. Vsaka ženska, ki z možem ne seksa, seksa pa z drugim(i), tega ne počne zato, ker bi mož bil topogledno čist ko solza. hehe, ju nou vot aj miin.

Na koncu te moram spomniti še enkrat, da mistificiranje ni dobra popotnica, kajti, žalibog ali hvalabogu, kakor ti je ljubše, mora obstajati jasna ločnica in posebnost javnega diskurza versus zasebne sfere človekovega trajanja, in javno je tisto o čemer tu ves čas teče beseda, zato navajanje primerov iz sfere zasebnega ni niti primerno niti zelo uporabno.

Vsaka oseba, ki se poda v javni družbeni prostor, zlasti politiki, oz. kakor anglosaški Eskimi radi rečejo po narodno "Those who run for public office", mora vedeti, da je del njihovega javnoosebovanja tudi to, da družba, volivci, davkoplačevalci, o njih bodo "javno izražali mnenja". Med drugim. In ta mnenja bodo tudi slaba. Upravičeno in neupravičeno. Big deal. Iskren demokrat ve, da je vse to normalno, saj razume, da pri nautmeljenih in napačno formiranih slabih mnenjih, gre za logične, naravne, normalne iregularnosti, ki so del človeškega sveta in narave. A naj zdaj vsak roftar ima polnokapacitivno sposobnost pravilno presojati okolico in javni prostor. Nismo vsi šolani politologi, psihologi, socilogi in tako naprej še tisoč veščin v eni osebi.

Glede spletnih forumov, tendiram jaz zapeči dokončno stališče, da to niti ni baš "javni prostor". Namreč, meni je spletni forum sajber bufet in je v celoti ekvivlanet bufetu v kvartu tam doli na koncu ulice. Bufetske šank debate so zgolj šank debate, ki v svobodnih državah ne zanimajo nikogar v smislu "nadzora organof", v komunajzeriziranih in fašistoiziranih družbah pa zanimajo tajno politično policijo in paciente, ki bi radi dobro mnenje o sebi ali svoji partiji ali svojih najljubših voždih s statusom sakralnih duhovnih entitet radi preventivno vcepljali že na ravni neposredne intervencije v območju hipofize in amigdale državljana, kjer habitira "mnenje". 

Še huje, oz. celo več - moje mnenje tendira k percepciji, da je forum Financ zasebni klub, zasebni bufet, v katerem se, suprize, surprize, dogajajo tudi šank debate. Za vstop v klub se mora svak eksplicite včlaniti, dobi "juzernejm" in geslo. To, da člani kluba, recimo, imajo slabo mnenje o pasjejebcih, fašistih in kleptokamariljnih partitokratih, se ne tiče nikogar izven zasebnega kluba. N I K O G A R!

E, tu pridemo zdaj do odnosa člana kluba do drugega člana kluba in do šank majstra Gustlna in do kelnarc in kelnarjev, ki strežejo "vsebino" v kriglih ali kozarcih na pecelj ali v štamprletih, ni važno, hehe. In odnosa do gostujočih artistk, ukrajinskih performerk ali domaćih brhkih deklet, alpa recimo one Spomenke publicistične, sploh ni važno.

Tu je zdaj pravil lahko poljubno veliko. Komur niso všeč - vrata sajberbufeta za odhod nikoli niso zaklenjena, vunbaciteli kontrolirajo zgolj vstop. Izčlanitev iz kluba je pa tudi vedno na voljo.

Evo, jagodni izbor možnih pravil, ki ne bi smela nikogar motiti, v smislu pravil zasebnega kluba, ker Gustl pač lahko naredi kakršnakoliže pravila so mu povšeči, dokler ne krši zakon o zaščiti malih domaćih živali in druge drobnice, oz. "stoke sitnog zuba", kakor bi rekli Eskimi Zapadnega Balkana:

1. Gustl nad šankom v sajberbufeti napiše: "Zabranjeno na patos pljuvanje, na majku psovanje i na rub šanka krigle razbijanje".

2. Gustl s šanka občasno zavpije: " Ajd' mir tamle fkotu, če samo še enkrat slišim, da se člani kluba medsebojno obkladate z idiot, kreten, bedak, in podobno, vas bo vunbacitelj za dalj časa pospremil na ulico. Da je nekdo ofca, recimo volivci Absurdistana, hehe, dajte reči za koga, ki ni član kluba, jebo vas otac y praotac, pizdeki zagamani, ne pa da se mi tu medsebojno obkladate s pridevniki v tako majhnem prostoru, kot je ta moj ubogi sajberbufet. Ajd ti mali tam, Šitos si al kaj, ajd sikter vun in ne se mi vračat do pravoslavnega Božiča. Ajd, mrš!". (Gustl je zajeban, žnjim se nea je za zajebavat"

3. Gustl zaide v separe in ugotovi, da kadite, da to niso bognedaj kakšne žlahtne kubanke, ampak fakin filter 57 in mečete čike na tla, zarjove: "Ajde spucat te čike s tal pizdeki, in ne bom toleriral da mi tu serete po tleh in da mi tu počnete pizde materine nekšne!"

4. Gustl nad šankom napiše, da je ščipanje natakaric za ritko prepovedano, ter bognedaj nekšno zizike majanje in ali grabljenje.

5. Gustl nad šankom napiše: "Od danas neću više politiku u moju butigu, čakulajte o nogometu, gospu vam ćaćinu!" In se jih 100 izčlani. In sou fakin vot, krucefiks, pormamadona, aubiks itd...Lajf gouz on, takorekoč.

6. Za vulgarnost in medsebojno psovanje članov, ki ga jaz ali personel nismo spazili, ne odgovarjamo, niti imam čas to nadzirati, niti voljo, če pa vas pri tem ufatimo, letite za nekaj časa vun iz kluba, lahko tudi trajno, hehe.

7. Dame, starostniki in šibkejši člani kluba vobče, če vas drugi član-galamđija nadleguje, prijavite pri šanku ali pri vunbacitelju neposredno. Moškim pičkicam, ki se rade kregate, a se ne znate potem sami verbalno braniti, ponujamo enako asistenco pri šanku, sam ne mi zaj hodit sem za fsak kurac jokat, pizdeki zagamani.

Mislim, da sem veri mač dovolj ilustriral kak je te s totimi zasebnimi klubi in kdo v komercialnih zasebnih klubih postavlja pravila.

Si kje opazil, da sem stavek začel z "EFDEVE nad šankom napiše...", alpa "Kompartijski politkomisar Bićakćić Zaresović nad šankom napiše"?
Nisi, kanede, da nisi? Torej?

Btw, Gustl, a toti tvoj Sajberbufet že izpolnjuje vse kriterije "prajvat kluba", al ne? Če ne, točno to ti blagovolim namigniti. Zapri ga hermetično, da bo "for members only, police and feds and fakin with-gestapovits-contaminated patients not welcome", pa si zmagal.

In ja, evo mene spet: Omogoči že enkrat urejanje postov kadarkoli, vred z brisanjem, bo vsaj manj tipkarskih napak v postih. Ju nou vot aj miin.

Link

Ni komentarjev: