četrtek, 30. december 2010

1044124 - zakaj pravi manager ne škrtari pri plačah

[mataj]
> [janezpizdek]
> Slab management in slabo organizirano podjetje vobče lahko strošek zaposlenih stera na minimum in še vedno zabrede v težave na trgu, ker preprosto ne zna tržiti in s svojo celotno dejavnostjo doseči in ohraniti potrebne in fer cene, ki odraža realno vrednost produkta za kupca pod pogoji, ki s penezi še vedno poganjajo operacijo samo. Tisti managerji, ki svoj uspeh in profit za lastnike apriorno naslanjajo na minimizacijo plačila za delo, so zgolj luzerji, ki bodo prej ali slej vgriznili v prah, le še točno se ne ve kako hitro.

Zavajaš. Praviloma je tako, da dober management in dobro organizirano podjetje strošek zaposlenih stera na minimum in na ta način maksimizira profit.

Začnimo z vicom:

Gorenjčev sin konča osnovno šolo in ker starši drugim otrokom za uspešno dokončanje osnovke darujejo kolesa in take reči, prosi sin svojega stiskaškega očeta, da tudi on njemu mu nekaj kupi.

Ta mu najprej eno primaže, potem pa le prisluhne kaj bi pa sinek hotel za odličen uspeh.
Sinek izstreli: "Magari samo košček lubenice Oča, ker sta ravno šla mimo šiptarske stojnice."
In dobi košček lubenice.

Mine 8 let in pol, sin vmes z odličnim uspehom konča gimnazijo in s čistih 10,00 še faks.

Pred dvorano kjer so podeljevali diplome, starši novim diplomantom darujejo golfe, audije, bemflne, nek Janković svojemu recimo kar Porsche Cayene Turbo S motherfucker full option. hehe.

Gorenjc fotru: "Ejgha stari, ohka b tud ti men kaj kupu"
Fotr: "Jebenti boga, tolk šole, pa se nč nis spremenu, ejgha, še vedno si razsipen in neumen. Kogha b pa ti mu?
Sinek: Magari samo eno pivo Oča.
Fotr mu primaže eno okol kepe in mu zabrusi: "Kakšen pir norc, te bo še trebuh zabolo, kjes še vido pivo pit na lubenico!?"

Ta vic lahko funkcionira samo zato, ker vsi poslušalci dobrohotno pristajajo na fatamorgano, ki eliminira faktor med lubenico in pivom preteklega časa.

No, v enaki maniri, vam v umu echte komunajzarom, vaša popačena enodimenzionalna percepcija kapitalizma, ki zaradi vam privzgojenih nategunskih travm in ideološke izpranosti, ki jo še (za večno!) nosite v sebi, kao eto lahko funkcionira samo tako, da iz enačbe črtate vse druge faktorje in relacijo ponudnik dela - kupec dela zreducirate na enodimenzionalni virtulni nerelani svet v katerem je cilj "minimizacija plačila" oz. izrabljanje delavca per se.

Po enakem načelu, da nekoč kot otrok trpinčena mati, ki je klečala na koruzi, trpinči svoje otroke in jih podvrže enaki torturi, naši neo-turbo-tajkunski rdeči novopečeni orto-kapitalisti ravnajo z delavci kakor so njim v Kumrofcu rekli, da ima fsak kapitalist/investitor ravnati z deloucem.

Pozabljaš, da na trgu so tudi drugi lovci na talente in da med njimi obstoji tekma. Da cel Zahod, kjer nepopačevani kapitalizem rula od pamtiveka, iskreno iz čistega pragmartizma in lastnih koristi zasleduje cilj retencije dobrih kadrov. Retencijo spremlja pozitivno naravnano čustvo, če ti niso razložili, hehe.

Poleg tega se slovenski komunajzari morate odločiti kaj ste zdaj. Ste turbo-kapitalisti al komunistični proletarski agitatorji! Oboje v eni osebi je spaka in oksimoron. Evo na primer Janković. Delavcem je dal bedne mezde rekoč, bodite zadovoljni, drugi po Sloveniji še redne plače nimajo (Nakar je na HRT v oddaji "Nedeljom u 2" pri genijalnem Aleksandru Stankoviću jeclal, ker ni znal pojasniti kako to da v Mercatorju delavci imajo celo nižje plače kot Hrvati, katerih povprečje je sicer polovico slovenskega, on se pa v oddaji hvali, da je do deloucef dober, hehe), na Rožnik pa v rdeči majici s srpokladifcem na prsih šel srat da "ima veselje do scialnega kapitala", ki seveda odlično paše na njegovih X milijonov kapitala na Cipru. 

Pravi penezo-kapital ciprski na veselje do socialnega kapitala paše ko ata na mamo. hehe. Evo recimo za primer nam je lahko toti Brad Pitt. On ima penezo-kapitala ko dreka, socialni kapital v formi angelc trdojožnih pa leti kar sam k njemu, z gatami že na pol kopja, hehe. No ja, enmau je tudi seksi, ma to vam komunajzarom nea je faktor, kanede? Vi na zadeve v debati namerno gledate enoplastno in enodimenzionalno, da nekak dokažete svoj zblojeni fantomski prav.

Btw, spregledal si tudi moj namig, da so na trgu na voljo poceni romunski "avtomobili", pa vseeno vsi ne kupijo najcenejšega in ni cel svet pohitel kupovati samo Dacie, celo taisti kupci dela (delodajalci) ko se opremljajo in pri tem pazijo na minimalnost stroškof, hehe, ne rinejo ravno vsi v Dacio. Ker cena, nizkost cene točneje, hehe, niti slučajno ni edini kriterij, niti je kapitalistu cilj per se. Razen seveda luzerjem, ki kurca ne štekajo ka te je to kadrovska politika in kaj so kadri vobče, ter kako ser azlikujejo od šraufov in tehnološke vode. To pove vse o iskrenosti in globočinah komunajzer ljubezni do prolesa.

Eto, ravno zato ste komunajzari najslabši možni lastniki in delokupci. Ker ste sjebani v um in si svojo srečo zagotavljate podmizno in manipulatorsko fritzlovsko za raznimi škodoželjne dekrete producirajočimi mizami socialne sramote in s pomočjo zajedanja "relativno bolje plačanih", ki jih ozmerjaet z "bogati", v imenu večne oblasti nomenklature in v korist VašihSvojih plačanih volivcev valda, ne bi vedel natančno komu ste vi sploh v korist, hehe.

Skratka, slovenski komunajzari ste posebne vrste gnoj, ki vse skuša doseči izven tekme na prostem trgu. 

Plače nategunsko po neo-fevdalno sidrate za mizo socialne sramote; rentarsko parazitersko zalego plačanih volivcev plačujete iz zajedanja "relativno bolje plačanih z davki in prispevki"; srne po Brozovo "lovite" tako, da vam jih privežejo na jasi vi se pa delate, da ste jih športno ulovili, posel dobite tako da si ga podmizno prigoljufate v Zemonu s pomočjo klepto-kartelnega natega; visoko ceno dosežete v Zemonu tako, da eliminirate konkurenco, potem pa opilite ceno do maksimuma; nedolžnost izgubite s sestrično; službo vam po vezi zrihta bratovščina; poročite se pa najbrž tudi na podoben način, da vam kdo predaranžira partnerja, ker ga na prostem trgu sami nimate jajc in tudi niste sposobni iskati; najbolj všečna oblika seksa vam je pa seks pri katerem je pupa z nečim prisiljena seksati z vami, recimo, da se boji izgube službe vi ste ji pa pohoten pokvarjen šef, alpa vam je sestrična, pa zlorabite položaj, hehe. 

Skratka, vi ne bi na prostem trgu tekmovali, pa naj stane kolikor hoče.

Mejk no mistejk, enako ravnate do drugače mislečih in tekme z drugimi idejami in ideologijami - podmizno, zahrbtno s pomočjo Patria in Dachau kontruktov jih eliminirate.

Ker vi konkurence ne prenesete. 

Vi ste kot kukavičji zarod v gnezdu slavčka. Kakorhitro se izvalite, refleksno iz gnezda rinete konurenco ven. Nema prostega trga, vse predaranžirano a la Zemono, alpa kako drugače zaodrno in podmizno zmanipulirano, Pucko mu materino in tisoč mu strelov na Dobrega iz Negove. Tristo mu kosmatih alpa rdečih, hehe in stotine tisočev mu sfojbirnaih in v rudnike zaprtih potencialnih politkonkurentov.

All in all - komunajzarska beda duha par excellence, ki si domišlja, da ve kaj je to pravi kapitalizem.

In naj ne pozabim - Tisto čemur ste vi rekli "socializem" je bil državni fašistični kapitalizem z enim samim kapitalistom, a ipak kapitalizem. Dobro? Total kartel. Total monopol. Tolk da bo jasno, da vi ves čas ljubite kapitalizem in kušujete najbolj mozoljasto rit kapitalizma, ki si je jo možno zamisliti, le da so vam v hipofize vbrizgali omamno substanco za butalske luzerčke, pa ste eto pripravljeni verjeti, da je to obrazček tinejđerskega angelčka, pa je zato malo mozoljast.

In današnji slovenski sistem je zgolj po nategunsko rahlo modificiran prejšnji kapitalizem, ki je k državnemu mono-kapitalizmu dodal še zdravljene komuniste v roli rdečih turbokapitalističnih tajkunov. Vse ostale kapitaliste in deloponudnike, ki jih pač danes ne smete niti prepovedati niti sfojbirati, pa nategujete preko zemonskih shem in davkov.

Slovenska potemkinovska fatamorgana pač: Je formalno bil in je še vedno kapitalizem, je formalno pluralizem, je formalno prosti trg, je formalno demokracija, je formalno pravna država, a v resnici ničesar ni, ker je vse sistematično distortirano in zlagano, ker je vse fumis vaginalis oz. žvaka za seljaka. Od odkritega zemonskega antiprostotržnega kartelovanja do doživljenske nedelujoče nedotakljive sodnije, bilo kuda nateg svuda.

Link

Ni komentarjev: