petek, 3. december 2010

1013590 - ločiti penzijo od socialne pomoči

[0304Obcin]
Po tem izračunu je torej potrebno vse, penzioniste in vse tiste ki so tik pred upokojitvijo položiti k večnemu počitku.

Em v prispevkih ki si jih uporabil za izračun je še kaj drugega ne samo pokojninski del. Kaj pa ostalo? recimo porodniško varstvo... a kar ukinemo? Kdor hoče imeti otroka naj špara za čas porodniške?

Lepo zgleda tale izračun ampak to je račun brez krčmarja, predvsem zato, ker Slovenci ne znamo biti tolk disciplinirani, da bi nekaj kao prostovoljno delali. Čisto preprosto...če danes delavcem izplačaš polne plače si dam kar luknjo v koleno vrtat, če jih bo vsaj 10% dalo kaj na stran. Vse bi šlo za "luksuz", ko bi pa prišel čas penzije pa jok in stok ko ne bi bilo denarja.Pol smo pa spet pri sociali...

Sociala praviš? OK. Potem naj bo obvezni prispevek za pokojnino neke vrste glavarina, ki zagotavlja življenjski minimum na ravni socialne pomoči. BTW, to je manj kot danes za pokojnino kontribuira najnižja od države predpisana bruto-bruto plača. Skratka, vsi bi poslej kontribuirali manj in bi imeli od držve iz naslova "pokojnin" zagarantirano premijo na zares minimalni ravni, ki se ujema z ravnijo socialne pomoči. 

No, zdaj ko imamo rešeno, da je za vse zagotovljena socialna pomoč, komunajzarski slavni UTD takorekoč, hehe, razmislimo samo še, ali želimo za dodatna, prostovoljna pokojninska varčevanja nad tem minimumom imeti motivaciji namenjene davčne oljašave ali ne. In to je vsa modrost normalnega pokojninskeg sistema, ki ni naravnan na ropanje, nategunsko ponzi-lomastenje in nasilno uravnilovko pod krinko "pokojninskega sistema".

Če ta skupnost in njene politične sile imajo konsenz, torej hočejo in če imamo prihodke skupnosti, torej si lahko privoščimo, da država k temu minimumu dodaja dodatno socialno pomoč, ker želi in zmore zagotoviti neko višjo od minimalne ravni socialnega statusa, potem to naj počne na normalen način, tako kot Avstrija recimo, ki doplačuje vsem, katerih pokojnine so nižje od določene ravni. Doplačuje iz proračuna, iz vseh kontribucij v proračun. In temu reče socialna pomoč in nikakor ne pokojnina.

Če ilustiram tako, da izlistam otipljive cifre:

Recimo, da je tisti minimum oz. "sociala" definiran na ravni 300 EUR v SLO.
Recimo, da je tista raven do katere država doplačuje dodatek iz proračuna v SLO 450 EUR.

Minimalno mesečno vplačilo, ki proizvaja rento 300 EUR po 40 letih kontriburanja in predpostavko, da bo povprečno po upokojitvi izplačanih 200 mesečnih premij, torej se lahko mirno upokojimo pri 60 letih,d nam našiht ni treba hoditi s pleničkami za odrasle, in živimo povprečno cca 77 let, dodajmo kontinđensi faktorje in voilá, obvezno vplačilo bi bilo cca 60 EUR na mesec. 

Vso solidarnsot, ki jo kot družba želimo prisilno zaseči iz prihodkov vseh davkozavezancev, vseh vred s podjetji, pa dajmo vsiliti v EDS davku in to vsem davkozavezancem enako. In to tako, da reguliramo procent EDS-a in vstopni prag. Če kot družba imamo konsenz, da je vsak, ki prejema manj kot recimo 12 tisoč EUR bruto letno, revež, potem naj bo vstopni prag tam. Če na to dodamo izračun, da si lahko privoščimo zgoraj elaboriranih 450 za vsakega upokojenca potem bomo namesto recimo 10% pač imeli 11% EDS. Dodajmo v enačbe še vse druge socialne dotacije onim ki sami ne morejo, pa bomo namesto 11% imeli recimo 15%. Alpa 20%, če smo s tem še vedno konkurenčni na svetovnem trgu.

Poanta je, da od države vsiljena solidarnost nima kaj iskati v prispevkih za pokojnino in zdravstvo, ampak mora tja kamor sodi - med davke.
Tam pa moramo pokazati toliko razuma, da solidarnost sicer v imenu maksimizacije civiliziranosti družbe, maksimiziramo, ma le do ravni, ki nas ne naredi nekonkurenčne na globalnem trgu in nas ne požene v pekel zadolževanja. In bolj kot vse to, ne motivira ljudi, da bi nehali delati in se raje predali sladkostim solidarnostno zagotovljene socialne ravni, pa naj se ji reče kakrokoliže. Kar se Nemčji že fino dogaja.

A je tak okvir in čistost koncepta, ki ne problematizira višine po državi vsiljene solidarnosti per se, pač pa zgolj vmešča solidarnost v celoti med proračunske socialne odhodke, (v našem primeru so to poglavitno davki), morda kakšna velika znanost? Ne ni!

Zakaj imamo to zblojeno butalsko sranje od boljševiško-fašističnega rentarsko-ponzijevskega sistema, ki ga imamo? Zato, ker komunajzari nasilno vsiljujejo svojo gozdno-boljševiško teroristično butalsko plenilsko fašistično podmizarsko doktrino in vzdržujejo državno-kartelno-rdečetajkunski-fašistični kapitalizem oz. t.i." socializem z drugimi sredstvi" , za vsako ceno in to na način, ki je namerno totalna netransparentna zmeda. 

Namreč, če za potrebe te debate niti ne problematiziramo to kamariljo na oblasti per se, ki je še kako problematična in nesprejemljiva, hehe, tudi komunajzari bi svojo doktrino mirno lahko vsiljevali transparentno preko davkov in ne preko te butalske, čikenšit-zmešane, nategunske, namerno do popolne neprepoznavnosti zmaličene in zamegljene netransparentne rentarske zmede, ki so nam jo vsilili in fteknili v vse pore in telesne odprtine državnega sistema.

Link

Ni komentarjev: