četrtek, 16. december 2010

1027944 - sodnijski absurdi glede računanja obresti

[EdiSce]
Najbočj absurno pri delovnem sodišču, za moje pojme pa je, da rabijo postavit sodne izvedence,m da jim izračunajo zapadle in neizplačane plače (v vseh variantah ... brutto, neto) in zamudne obresti. Tak sodni izvedenec je baje prisoten v 90% vseh postopkov. Zato se sprašujem, ali bi bil res tak podvig za naše sodiščarice, da bi se naučile malo matematike ali še bolje ... kakšne specialne računalniške aplikacije za take primere, ali še bolje, ali ne bi bilo bolje, da bi povečale obrate delovanja, tako da sploh ne bi bilo treba nekih hudo kompleksnih izračunov za 12 let nazaj.

Jap. In veš kaj je absurd nad absurdi? 

Ko sodišče postavi sodnega izvedenca za izračun obresti, gre ta na nek portal menda nekega slovenskega sodišča, tam požene uradno aplikacijo za uradni izračun obresti, izračuna obresti in zaračuna storitev. Ker bi odvetniki itak sesuli vsak drug izračun, ker tudi sami uporabijo isti portal, ko kontrolirajo pravilnost izračuna obresti. Buuuuuuhaha!

Skratka, tem nesposobnim in lenim pizdekom smo davkoplačevalci plačali da jim naredijo ne dvomim da drag software za online izračun, ma oni lepo tolčejo naprej svojo prakso, da iz žepa tožnika plačajo izvedenca.

Ko bi vsaj sami krili ta strošek, po načelu "Glupa sem kot kurac, nimam pojma o svojem delu, zato mi država plačuje drage asistente v formi izvedencev za vsak kurac". Ne, pizdeki to prevalijo kar na tožnika. Oz. kasneje eventuelno na tistega, ki izgubi na sodišču, ma nikakor ne v polnem znesku. Ker sodno priznani stroški so seveda nižji od fature ki jo izda izvedenec. Razumi kdor more.

P.S. Na tak način bi Suljo vratar na sodišču bil boljši od vsakega sodnika. Za vse kar ne zna najame izvedenca, on bi pa recimo vsaj po človeško poslušal in tako kot one tete gospodinje v senatu na temelju okolopopkovnega občutka za filing za pravičnost, po konzultiranju izvedenskih mnenj presodil. Hehe, Suljo D Đađ!

Link

Ni komentarjev: