sreda, 8. december 2010

1017520 - primerjave med komunajzerizmom in sodnimi pregoni odprtokodnih rešitev

[mataj]
> [tstih]
> Open source bo socializem takrat, ko bo socializem prostovoljen. Programska oprema je najbližji približek popolnoma dereguliranega trga, ki ga poznamo. Nastaja in se uporablja skoraj brez vsakršnih omejitev, prisil ali državne regulacije. (pozicija: sem aktivem v open sourcu).

Tiste velekorporacije, ki nadlegujejo open source z raznimi tožbami in patenti so torej v svojem bistvu komunajzarske?

Točno tako. Veliko bolj kot si ti sposoben percipirati.

Komunajzerizem na slovenskem ima naslednje temeljne lastnosti: antiprostotržen, kartelno naravnan, podmizniški, monopolno naravnan, dekretno interventno manipulatorski, agresiven do vsake konkurence, ekonomsko ksenofoben (agresiven do kseno tekmecev), beri nazi-socialističen, nasilen nasplošno, naravnan k konzerviranju statusa quo, ki je v korist ohranjanja privilegijev in preferenčnega položaja vladajočega režima.

No zdaj pa ti poišči, katera izmed naštetih lastnosti ni bila lastna agresivnim predatorskim korporacijam, ki so v sicer zdravi intenciji tekme na trgu v svojo korist prestopiel meje absurda, pa so si prizadevale za širitev svojega posla za vsako ceno in so potemtakem proti konceptu odprtokodnih rešitev, proti liberalnemu principu. In ja, odrtokodno načeloma ni niti đabest niti ljudje to počnejo brez plačila. V seštevku seveda, pustimo zdaj da ej recimo neka Adobe platforma đabest. V celoti je Adobe đast enader Microsoft.

In vendarle je Gates najmanj , v meljon in zlasti v eni stvari boljši od Kučana. On nikogar ni prisilil, da kupi en sam izdelek Microsofta. Kučan in njegova rdečekhmerska kamarilja pa nacijo že 65 let silijo živeti v njihovi nasilno-uravnilovski lopovski ureditvi in celo terjajo poklon njihovi lopovski in zločinski ideologiji.

In da ne bo pomote. Gatesu ni kaj očitati, niti mu jaz kaj očitam, ker nikomur njegovih izdelkov ni mus kupiti. Zgolj konstatiram, da so nagnjenja Microsofta pač predatorska. Zato so regulatorji v USA in EU ocenili, da to ni dobro za potrošnike in cvetenje rpostega trga. In jih s par milijardic globe motivirali, da naj malo spremenijo attitude. 

Oboje je seveda lahko v debati tudi sporno, tako vpletanje državnih klik v tržno tekmo, kot tudi predatorstvo Microsofta. USA in EU regulatorji so delovali vprid prostemu trgu in v interesu potrošnikov in pod črto vprid državljanove svobode, komunisti ravno obratno, vprid inhibicije in eliminacije prostega trga ter na vektorju sistematičnega zasužnjenja državljana.

Link

Ni komentarjev: