nedelja, 26. december 2010

1039900 - Kučanova vloga ob osamosvojitvi

[Valuk]
> [mataj]
> > [Valuk]
> > Prosim spisek Pučnikovih koristnih dejanj za slovensko osamosvojitev.
> Pokončno se je držal.

Ja, to je pa tudi vse.

Naj mi folk ne zameri, ampak meni so ljubši pragmatiki, ki so takrat dejansko kaj naredili: Janša, Kučan, Krkovič, Bavčar..

Kaj pa je Kučan naredil?

Do zadnjega obstruiral osamosvojitev, "svaril", da se naj nikar ne igramo z JLA, SDV-jevcem naročal, da naj zalezujejo manevrsko strukturo, na koncu pa kot vse oportunistično-sluzaste pičkice in komunjarske lopurde s svojo umazano dijabolično agendo, pač ocenil, da "tejle slovenski norci" bodo osamosvojitev zares izpeljali, zato mu je edina opcija bila, da se pridruži in jim ukrade šou, če se bo kako dalo in kakorhitro se šansa prikaže?

In, ker je v SLO pač vedno dovolj pohlevniziranih in "pravilno naravnanin" bebcev, mu je celo povečini uspelo. A, roko na srce, tudi zato, ker pravi osamosvojitelji v bistvu niso bili nič agresivni in izključujoči do kučanov, kot jim zdaj poklicnolevičarski alkimisti slovenske žurnalistične scene očitajo, oz. kar podtikajo, če smo natančni. A bi pravim osamosvojiteljem bolje bilo, če bi Kučana sterali nekam kamor mu je bilo mesto, glede na njegov dolgotrajni gard do osamosvojitve. Putting it bluntlly, Kučana bi morali nasuvati frit, ne pa mu dopustiti, da jim ukrade šou. 

Prosim, da mi njega, komunističnega samodržca iz udobnih soban rdečega fevdalnega dvora, ne omenjaš v družbi ljudi, ki so v zvezi z osamosvojitvijo res tvegali, celo lastna življenja, saj je večina njih bila na seznamih SDV in KOS za aretacijo v noči dolgih nožev ko pride čas in ukaz iz Beograda in morda celo likvidacijo, ljudi, ki so res izpostavili sebe in svoje družine, ljudi, ki so res iskreno bili za samostojnost Slovenije in ljudi, ki so izvedli in vodili konkretne priprave in potem še konkretne aktivnosti upora proti jugosoldateski.

Če bi jugo hunti bognedaj kako uspelo hitro zlomiti odpor, bi Kučan zaigral na karto, da je itakda bil proti "tej noriji" in se bi SLO naciji skušal prodati, kot rešitelj, saj da so "nekšne brezumne strukture", a.k.a. Janša, Bavčar, Krkovič, "po nepotrebnem korakale po poti konflikta", proti čemur je jasnoda bila celotna mednarodna skupnost in celotno "razumno in odgovorno" vodstvo takratne Slovenije, razen Janše, Bavčarja, Krkoviča in podobnih, ki so "svojo brezumno popadljivost in militantnost" plačali z življenjem, ali pa so pred "roko pravice" in "pravičnimi dolgimi zapornimi kaznimi, ki so za rušenje ustavne ureditve še premile", ušli v tujino, hehe.

Še Školjć Žalostna Sova se bi javil in razložil naciji, da je "on vedno bil za mirno reševanje konfliktov". Pa še kdo se bi našel, ki bi razložil, da je iz Lune s prostim očesom vidno, da je neumno se upirati JLA, ki da je bojda "tretja največja armada v Evropi" (auuuu!) in da je bodočnost Slovenije vedno bila v Jugoslaviji, v "politično svobodni demokratični družbi z vodilno vlogo ZKS".

Veliko prenesem, nikomur ne očitam, da ni imel poguma biti del maneverske strukture, nikomur ne očitam strahopetnosti in averzije do vojske in vojne in vojakov ipd, nikomur ne očitam, da nima vojaške žilice, čemu le, saj nobena družba oz. nacija ne potrebuje 100% korpusa s talentom in jajci za vojno.

Poznam tudi znanstveno razlago kako je sploh bilo možno, da se Kučan na koncu pretihotapi med igralce osamosvojitve v samostojni Sloveniji, češ, da je ves čas bil pro odcepitvi, a tega, a tega, a tega...

...da mi njega in njegove školjče in udbaške ertle in raznorazne druge, defetistične, strahopetne, oportunistične, celo mejno-petokolonaške pizdeke skušate alkimistični relativizerji in nekritični brezrezervni navijaški gardijani VašeSvoje srpokladivarske opcije prodajati za echte , pristne in iskrene osamosvojitelje, pa ne morem dižestirati, jebenti! 

Ja na kuncu ste seveda vsi, vred s Kučanom biliz a, ker je Kulan iz tier 2 republiškega aparatčika avansiral v tier 1 državnika, ki mu nihče več ni and njim. Diktator je na svojem rofarskem kupu gnoja končno bil mali bog nad katerim ni več federalne roke. Jasno, da je takrat, post moretem takorekoč, bil za samostojnost in to z vsemi štirimi udi, pa še s kurcem povrhu.

Vidim vas in mejk no mistejk vem natančno zakaj to počnete. Zgolj zato, da se vrhuške vaše opcije ne prime tista stigma, tisto, kar je dejstvo vidno iz Lune s prostim očesom - celotna vrhuška komunajzarskega pola, celotno vodstvo, vsi vidni politiki vaše "leve-na-sredini" je v bistvu do zadnjega bilo proti osamosvojitvi. Z izjemo nekaj posameznikov, ki so pa ogabni nazi-socialisti, ali pa res res redke pregovorne izjeme, ki potrdijo pravilo, hehe. 

Zelo lepo pa je, da se je na plebiscitu izkazalo, da so situacije v življenju, ko onih 500 taužent konsistentnih suporterjev srpokladivarske opcije ni ravnalo antinarodno. To je edino kar rdeči opciji kot pozitivno pripišem glede osamosvojitve. A mejk no mistejk, mednje ne sodijo kučani, školjči in podobni. Ne pozabite, procent onih ki so glasovali proti je dovolj velik, da noter gre cleotno članstvo vseh strank današnje leve-na-sredini. Podprli so osamosvojitev skupaj z ostalimi državljani zgolj današnji volivci srpokladfica, njihovi voždi in aktivno članstvo pa povsem sodeč skoraj zagotovo ne.

To, da mi zdaj po ultrareltivizersko enačite kučane s krkoviči, je ipak aroganca in nesramnost brez primere. Zato - sikter umi zblojeni, od komunajzer agitpropa kot kurji drek zmešani, da še lastne ritne luknje ne ločite od kanalizacijskega jaška, jebenti. Ni vse kar smrdi vaša rit ali zadah iz ust, včasih je to zgolj kanalizacijski jašek, junou, dude.

Ko vsakega decembra, tega tekočega, (spričo neviden o ostre nove kampanje kompartijskega agitpropa), pa še zlasti, zagledam na TiVu novinarko - efdeve spakico, kako krili z ročicami, češ, "da eni skušajo prisvajati osamosvojiteljske zasluge", mi postane slabo. Get over it loleki-boleki, vi osamosvojiteljski heroji prav gotovo niste. In kučani in školjči prav tako ne. Kaj je tu tak težko dižestirati? Herojev je peščica, loleki moji, vedno le peščica.

Leta 1991 je bilo zelo podobno kot leta 1941. Eni so imeli muda ustati proti sili in okupatorskemu škornju, drugi so pa sedeli v kleti in bojda "intenzinvo sovražili okupacijo", nekateri tam po kleteh nažirali, da je brezumno izzivati okupatorja, nekateri pa celo ostali v vrstah okupatorja do konca in se ž njega soldatesko odpravili v Beograd. Ni problema, svobodna volja vsakogar.

No, pizdeki moji, zdaj pa D milion dolar kvešćen za vas, kako to, da brez težav čislate tigrovce in zlasti partizane iz leta 1941, janše in krkoviče pa ne? Slaba novica za vas je, da vi in VašiSvoji kučani leta 1991 niste bili "partizani", pač pa v kleti sedeče oportunistično-kalkulirajoče pičkice. Alpa celo pro-fašistični pizdeki. Dobro? Tega vam nihče ne očita oz. nihče moder vam tega ne bi smel očitati, ma da bi vas enačili s krkoviči, je pa precej huda, jebenti. To pa nea bo šlo! Ajd zdaj, mrš, sikter v klet naprej nabijat svoje relativizerske nebuloze!

P.S.

Sinovi naroda, bojevniki, so seveda poseben soj. Imajo muda in višek testosterona, so ekstremno naci-zavedni, so velikokrat popadljivi, so ostri karakterji, pogosto od silnega zla in krvi, ki so ga, oz. jo videli ali doživeli, tudi živčne razvaline, itd, kar je takih ne ravno prijetnih lastnosti. 

Ma, zgolj takšni in le takšni lahko izpeljejo, kar so krkoviči, janše, bavčarji izpeljali. Pičkice teh zadev ne izpeljejo, pa če jim damo na voljo deset milenijev. Normalno!

Zato pa vsi vemo da je čas vojne in je čas miru. Bi rekli umni možje, hehe. Med vojno briljirajo eni, v miru stopijo v ospredje drugi. Sou fakin wot? Normalno!

Sam, ne slepite se, krkovičem medvojnim alternativa oz. enakovredni pandani v miru niso ravno školjči pizdunski, ampak bolj boscaroli in akrapoviči in mićoti mrkajići. Eni se znajo i upajo vojskovati drugi so inovativni i znajo delati letala, tretji znajo pisati poezijo, četri voditi proizvodnjo, peti tržiti, šesti pa pošteno izpbraževati in ali voditi državo. In slednje niso školjči in kučani in staljini slovenistanski, jebenti! To je valda iz priloženega stanja družbe jasno ko beli dan!

OK, z bojevniki v vrstah nacije se včasih zatika in so žnjimi vobče velki križi, ma za razrešitev tega niso metode komaprtijskega agitpropa falange F571-H572, ki že dalj časa sistematično kriminalizira osamosvojitelje. A zaradi križev z osamosvojitelji, ki v SLO niti niso ne vem kako velki križi, če smo pošteni in normalni, školjči in kučani niso alternativa, ali bognedaj kandidati za heroje osamosvojitve. Niso, pa če si svoje zblojene riti celo povsem odgriznete, ne le se v njih vgriznete, pepeti zblojeni!

Link

Ni komentarjev: