četrtek, 16. december 2010

1028153 - pokojninska reforma po britansko in absurdistansko

[COP]
> Vidim, da si nekšen ekspert.

Nisem. Mi je pa postalo jasno, da se računica ne izide, pa če se s svojimi predlogi razpočiš.

Preberi tole: www.finance.si/29762...jard-evrov

Dve stvari. 

1) Razčiščenje in transparenca, ki jo predlagam sta nujni, pa magari, če za začetek zgolj prestavimo socialo iz pokojninskega konta na preostali proračun, potem pa 3,5 miljard presežka vsak mesec, ta konto posodi ostalemu proračunu. 
Zelo pomembno je, da se kleptokamarilji onemogoči pačenje in nategunjenje, češ PAYGo je nevzdržen, saj ga dotiramo iz ostalega proračuna, ker se bi izkazalo, da je ravno obratno. Ni nevzdržen PAYGo, ampak komunistična politična doktrina in politpraksa rentarjenja na tuj račun, beri - vsiljevanje t.i. socializma na vse načine in za svako ceno.

2) To kar ti pavšalno skušaš "na galamo" doseči z omenjanjem imena neke domnevne svetovne reference, jaz težko komentiram, ker ne vem kakšen je tam konkreten problem.

Prepričan sem pa ziljon posto, da ni tak kot naš, da "nije ni slično" in da tam zares rešujejo zaresen realen problem zares izključno pokojninske blagajne državne pokojninske sheme. Ker tam nategunskega boljševističnega etato-nasilnega uravnavanja garantirano ni bilo, kar pomeni, da tudi prelivanja in izplačevanja sociale iz PAYGo ni bilo. GARANT!

Spregledal si nekaj pomembnega. V svojem postu sem napisal, da slovenski PAYGo bo začutil prve znake usihanja mesečnih keš-flou presežkov, pozor !presežkov!, na kontu PAYGo šele leta 2032, ko bodo v pokoj šli oni, ki so pričeli kontribuirati leta 1992 ali nekoliko kasneje, ko so plače disruptivno narasle in s tem tudi kontribucije in ž njimi tudi rentne obveznosti, ki dospejo od leta 2032 naprej. 

To ni neka naključna letnica. Pred tem letom smo namreč imeli bedne mezde, ki iz čistega PAYGo terjajo zgolj maksimalno garjavih 160 EUR mesečne rente povprečno. Zdaj pa kontribuiramo tako, da povprečno "prislužimo" rento v višini 1100 EUR. Drastična razlika, kume moj, bi rekel rajnki Boris Dvornik.

Britanci tega niso imeli. Zato je pri njih najbrž res problem realen. Ker je pri njih že napočilo leto 2032 a iz demografskih razlogov najbrž. Pri nas PAYGo še ni "nevzdržen", pa če se razpočite. Ima ogromne, milijardne presežke, pa če se razpočite.

In še glavno: Kakorkoli bodo Britanci reševali svoj očitno realni problem, ne bodo posegali za nazaj, pa če se komunajzari razpočite. To so vaše mokre sanje - britanska demokratična in državotvorna tradicija temelji na načelu neposeganja z novimi zakoni v relacije, obveznnosti in pravice pridobljene po starih za nazaj. Za naprej se lahko dogovorijo karkoli, ma za nazaj bodo Britanci računali po obstoječem zakonu, kar pomeni, da je izplačilo pri vsakem upravičencu že danes hibrid in seštevek dveh, treh obdobij z različnimi zakoni. Za vsako obdobje svoje. Pošteno in nelopovsko. Naši bi pa lovili v kalnem pa od dneva ko oni nasanjajo svoj zakon za "maskiranje zločina", opalili kar tudi za nazaj in s tem v šusu ukradli/zameglili ali za nazaj legitimirali stomilijardno krajo.

In točno to, da zakon naj ne velja za nazaj, terjam tudi sam.

In ja, terjam tudi, da se odpravi to sedanje netransparentno "Jeba, moten komu-fašistični klepto pizdek zmedene prisilne kontributorje!"
Nobene utemeljitve ni zakaj bi smeli še naprej imeti neokapičene prisilne prispevke ob okapičenih rentah. In nobene utemeljitve ni zakaj se bi smela sociala izplačevati iz pokojnin namesto iz davkov in drugih prihodkov proračuna.

Pri tem se sploh ne spuščam v to koliko sociale naj bo. Naj jo, magari, za začetek bo toliko kot do sedaj, da se ne povzroča disrupcije, recimo. Čeprav je nenormalno, ma ajde, ne vlečimo še ta šum v debato. hehe.

Če hočeš vedeti, kamarilja v bistvu predlaga da se ne le sociala, pač pa tudi pokojnine v celoti podtalno in posredno ukinejo ali za najmanj 60% de facto izničijo. Ker bo Matilda prišla na pomoč po 60% krajši efektivni dobi črpanaj rente ko izničimo povečano število let kontribucij. Kontribucije bi pa oni še višali.

Ena rešitev bi bila tudi, da se na področju PAYGo res uvede glavarina v višini recimo 125 EUR, ciljano na "pokojnino" v višini socialen pomoči na ravni socialnega minimuma recimo 250 EUR po 40 let kontribuiranja, kar bi v blagajno iz naslova PAYGo pomenilo letni priliv cca ene milijarde.

Preostalih 3,5 milijarde, ki se jih itak zlorabi za socialo, pa naj postanejo to kar so - davki. Davki, ki jih kontribuirajo vsi davkozavezanci iz vseh prihodkov enako - po EDS.

Eto, vidiš. Prepakiranje in transaprenca sta še kako pomembni. Ne le zaradi higijene, pač pa zato, ker postanemo resna država in družba, ter tudi država in družba brez davčnega aparthaida naperjenega proti eni sami skupini davkozavezancev, znotraj "prihodujočih iz dela".

Če nisi opazil, praktične posledice tega so, da bi prihodujočim iz dela zasegali povprečno 350 EUR manj na mesec po glavi iz naslova prisilnih prispevkovnih haračev, potem pa še po moji oceni cca 500 milijonov manj letno iz naslova dohodnine, ker bi uvedli EDS.

Seveda bi drugi davčni prihodki iz drugih prihodkov od drugih davkozavezancev a tudi od davkozavezancev-iz dela "nadoknadilI" tistih 3,5 miljarde, kar bi v smislu kontribucije kot obveznost doletelo tudi prihodujoče iz dela, ma zadeve bi bile naravno zložene, transaprentne in bobu se bi reklo bob, sociali sociala, pokojnini pa pokojnina. No takrat bi tudi drugi steber dobil smisel in še vse druge vrste varčevanja.

Mutenje in palamudenje in orgijanje po fiskalnem državnem perimetru se bi pa nehalo. Moje sožalje prizadeti boljševiško-fašistični rentarski kelptokamarilji rdečekhmerskih đihadistov, ki ravno zdaj uveljavljajo poglabljanje t.i. socializma verzije 2.0 v Kranjcef. Spet!

Link

Ni komentarjev: